All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Mesna zajednica Starčevo inicirala je ka Gradu potrebu za izgradnjom sportske hale u našem mestu. Ideja o izgradnji ovakvog objekta postoji odavno ali nikada nije došlo do njene konkretizacije.

“Najlepši slavski kolač“, manifestacija u organizaciji Udruženja žena “Neolit“, održana je u nedelju, 12. februara, u Velikoj sali Doma kulture  u Starčevu.

Članovi Zavičajnog udruženja “Stari Ras“ su, u subotu 28. januara, uruičli  poklonilo knjige biblioteci u Starčevu.

Skromno, kako to i dolikuje, u krugu zaposlenih i nabližih saradnika i prijatelja Javnog komunalnog preduzeća  “Starčevac“, u nedelju, 12. februara, obeležena je slava ovog preduzeća, Tri jerarha.

Tokom januara, u Mesnu zajednicu Starčevo pristigli su novi projekti za rekonstrukciju ulica. U pitanju je projektna dokumentacija za ulice Proletnju i Zrenjaninsku.

Gradsko veće Grada Pančeva dalo je saglasnost da se i ove godine sprovede program “Ginekološka i pedijatrijska zdravstvena zaštita u naseljenim mestima“, a za njegovu realizaciju iz budžeta je obezbeđeno 5,5 miliona dinara.

Građevinski inspektori, kao Komisija za popis i evidenciju nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji grada Pančeva obilaze teren povodom zakona o popisu nezakonito izgrađenih objekata koji je izašao u novembru 2015. godine.

Načelnih Odreda Marko, i član Štaba odreda Jelena, gostovali su na poziv starešine Odreda izviđača “Mlava“, 3-5. februara, zimskom taboru ovog odreda u izviđačkom centru “Ždrelo“.

Kažu ljudi da je u životu sve stvar izbora i da je odluka uvek na nama samima. Moram da se složim da sada gotovo za sve postoji izbor, omogućeno nam je tehnologijom, medicinom, pravima raznoraznim i naravno novcem, ko ga ima.

Svoje pisanje za naše novine nastavio bih sa  novim serijalom, o starčevačkim familijama. Iako je već u nekim mojim napisima ova tema dotaknuta, ipak je interesantna, a može i doprineti onoj poznatoj starčevačkoj izreci da su svi Starčevci rod.

U međuratnom periodu u Starčevu, naročito krajem dvadesetih i tokom tridesetih godina prošlog veka, postojale su brojne mogućnosti za društveni angažman stanovnika našeg mesta pod okriljem različitih udruženja i organizacija koje su tada ovde aktivno delovale.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…