All for Joomla All for Webmasters

GRAD PODRŽAO: I dalje ginekolizi I pedijatri u Ambulanti

04 mart 2017
(0 glasova)

Gradsko veće Grada Pančeva dalo je saglasnost da se i ove godine sprovede program “Ginekološka i pedijatrijska zdravstvena zaštita u naseljenim mestima“, a za njegovu realizaciju iz budžeta je obezbeđeno 5,5 miliona dinara.

Kako je direktorka Doma zdravlja Pančevo, mr ph Danijela Kornic Ristovski objasnila ovim programom se planira unapređenje zdravlja žena i dece na teritoriji Grada Pančeva kroz povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite uvođenjem u red ginekologa i pedijatara u naseljenim mestima.

- Ovim programom želimo da povećamo obuhvat zdravstvene zaštite žena i dece kroz rad ginekologa i pedijatara u naseljenim mestima, da povećamo obuhvat dece koja podležu obaveznoj vakcinaciji, da istaknemo značaj redovnih ginekoloških pregleda žena i smanjimo morbilitet i mortalitet žena i dece s teritorije Pančeva od hroničnih nezaraznih bolesti, rekla je Kornic Ristovski.

Grad Pančevo je jedina lokalna samouprava koja je na ovakav način omogućila usluge ginekologa i pedijatara i u naseljenim mestima, a ovaj program je pokrenut pre tri godine. Pre toga, Mesna zajednica Starčevo finansirala je dolaske specijalista jednom nedeljno u starčevačku ambulantu.

V.J-P.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…