All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANA MANIFESTACIJA ”NAJLEPŠI SLAVSKI KOLAČ”: Najlepši je novoseljanski kolač

04 mart 2017
(0 glasova)

“Najlepši slavski kolač“, manifestacija u organizaciji Udruženja žena “Neolit“, održana je u nedelju, 12. februara, u Velikoj sali Doma kulture  u Starčevu.

Na ovogodišnjem takmičenju učešće je prijavilo 17 lokalnih  udruženja i dve pekare sa tridesetak izloženih slavskih kolača.

Odlukom žirija, najlepši slavski kolač napravila je Rodika Veselinov iz Udruženja  žena iz Banatskog Novog Sela. Drugo mesto pripalo je Starčevki Zlati Dimić, koja aktivno učestvuje od početka održavanja ove manifestacije. Treće mesto podelile su takođe Starčevke: Tadijana Dimić i Slavica Čikara, koja je bila prošlogodišnja pobednica. U konkurenciji pekara, majstori iz Banatskog Karlovca osvojili su prvo mesto a pekara “Mujke“ iz Starčeva, drugo. Predsednica Udruženja žena “Neolit“, LJiljana Zarić, kaže da je ovo treća po redu manifestacija u organizaciji ovog udruženja iako ona traje već godinama unazad.

- Naš cilj je druženje meštana okolnih naselja a na ovaj način pokazujemo i našu kreativnost - rekla je Zarić.

Na ovoj manifestaciji, Društvo voćara vinogradara i destilera je takođe imalo svoj štand kao i Društvo pčelara iz Starčeva. Kulturno-umetnički program izveo je KUD “Neolit“. Svi slavski kolači koju su učestvovali u takmičarskom delu, kao i donacije ostalih učesnika, poklonjeni su u humanitarne svrhe Domu za nezbrinutu decu “Spomenak“ u Jabuci.

P. Andrejić, G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…