All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Posle 113 godina  ponavlja se događaj u Starčevu od značaja za Pravoslavnu crkvu.  Krajem 2019. godine urađeni su temelji za crkvu Ognjene Marije u našem mestu.

            Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je vrtić “Kremenko“ koji radi pri Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu, a povodom radova koji su izvršeni na sanaciji fasade i unutrašnjosti objekta:

            Mesna zajednica Starčevo je, u saradnji sa Domom kulture i JKP-om “Starčevac“, organizovala prvi uskršnji bazar na Trgu neolita, koji je trajao dva dana. Na veliki četvrtak i Veliki petak uoči najvećeg hrišćanskog praznika, desetak  tematski popunjenih tezgi ukrašavalo je starčevački trg.

            Svi građani Starčeva znaju da je STROGO ZABRANJENO odlaganje bilo kakvog smeća na za to nepredviđenim mestima i stvaranje divljih deponija. S obzirom na to da naše mesto više nema deponiju, postavlja se pitanje šta raditi ako je potrebno da vanredno odložimo veću količinu otpada.

            Promocija romana “Via Dolorosa“ našeg sugrađanina i pisca Darka Ješića već nekoliko meseci je u toku. O ovom delu pričalo se širom južnog Banata, a sada se o romanu govori u kulturnom i svakom drugom središtu naše zemlje - u Beogradu.

            Starčevački folkloraši, uprkos  teškoj sezoni koja je iza njih, uspevali su maksimalno da rade i da održavaju probe. Renovirana je sala za vežbanje, promenjeni su pod i osvetljenje, tako da su uslovi za igru mnogo bolji.

            Još u februaru mesecu ove godine osmišljena su rešenja za novi izgled glavnog hola i stepenišnog dela Doma kulture, a već sredinom marta počeli su građevinski radovi čiji je rezultat jedan sasvim novi i savremeni dizajn enterijera.

            Kada se očekuje prvi krug licitacije poljoprivrednog državnog zemljišta i koliko će bilo ponuđeno?  Kako ste zadovoljni novim načinom licitiranja?

            - Prvi krug licitacije za agroekonomsku 2021/22 trebalo bi da se održi početkom oktobra. Gledamo da izađemo u susret  poljoprivrednicima i da oni na vreme uđu u posede.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…