All for Joomla All for Webmasters

Radovi u Domu kulture

08 June 2021

            Još u februaru mesecu ove godine osmišljena su rešenja za novi izgled glavnog hola i stepenišnog dela Doma kulture, a već sredinom marta počeli su građevinski radovi čiji je rezultat jedan sasvim novi i savremeni dizajn enterijera.

Postavljen je kulir, a zidne površine i plafoni su okrečeni u svetlije boje, pri čemu se strogo vodilo računa da sve nijanse budu složene. Podprozorska mesta na prvom i drugom spratu su ukrašena impresivnim granitnim pločama, dok je svako sijalično grlo obučeno u ukrasni fenjer, što ostavlja posebno prijatan utisak. Delovi zidova iznad kulira biće ukrašeni uramljenim fotografijama, plakatima i drugim sličnim materijalom koji će sadržajno biti u vezi sa najznačajnijim segmentima istorije naše ustanove kulture.

            U ponedeljak, 24. maja, počeli su radovi na popločavanju unutrašnjeg dela zgrade granitnim pločama s impregniranim mermerom po površini, počev od ulaza, pa sve do samog stepenišnog vrha na drugom spratu. Ovi radovi će potrajati desetak dana, zbog čega će glavni ulaz ustanove u tom periodu biti zatvoren za sve korisnike i posetioce. Nakon završetka radova, pred početak ovogodišnje programske i festivalske sezone, Dom kulture će zasijati novim sjajem, kako i zaslužuje kao vodeća institucija kulture i programski motor pokretač u južnobanatskim okvirima.

M. J.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…