All for Joomla All for Webmasters

POSETA GRADSKE VEĆNICE STARČEVAČKOM VRTIĆU: Božić obišla radove na fasadi vrtića

08 June 2021

            Tatjana Božić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je vrtić “Kremenko“ koji radi pri Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu, a povodom radova koji su izvršeni na sanaciji fasade i unutrašnjosti objekta:

            - Ove godine je grad izdvojio 565.000 dinara za krečenje i sanaciju fasade i unutrašnjosti objekta, zgrade vrtića. Inače i prethodne dve godine ulažemo, u okviru tekućeg održavanja, u osnovne i srednje škole, ali i vrtiće, u svim naseljenim mestima na teritoriji Grada. Konkretno, ova škola je dobila do sada 3.200.000 dinara u prethodne tri godine. Ono što je urađeno jeste krov na fiskulturnoj sali, urađena je tehnička dokumentacija, odnosno elaborat energetske efikasnosti, ugradnja hidranta, a evo sada krečenje i sanacija fasade.

            Saša Tasić, direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“ je dočekao članicu Gradskog veća i tom prilikom izjavio:

            - Naša škola ima 520 učenika. Pri školi nam je i vrtić gde imamo stotinu dece u grupama od tri do pet i po godina, kao i predškolski deo gde imamo takođe tri grupe, a broj dece je 65. U skladu sa epidemiološkom situacijom taj broj učenika, odnosno dece u vrtićima je smanjen. Škola redovno konkuriše na oglase koji se pojavljuju pri ministarstvu. Veoma smo zadovoljni onim delom koji dobijamo od Grada Pančeva. Unazad više godina dobili smo sredstva u iznosu od nekoliko miliona dinara i samim tim rad u vrtiću i školi je veoma unapređen. U saradnji sa Gradom, kao i sa Muzičkom školom “Jovan Bandur“ iz Pančeva, u planu je otvaranje isturenog odeljenja ove muzičke škole.

P. A.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…