All for Joomla All for Webmasters

KUD NEOLIT PRIPREMA GODIŠNјEG KONCERTA

08 June 2021

            Starčevački folkloraši, uprkos  teškoj sezoni koja je iza njih, uspevali su maksimalno da rade i da održavaju probe. Renovirana je sala za vežbanje, promenjeni su pod i osvetljenje, tako da su uslovi za igru mnogo bolji.

Na red dolazi sređivanje ekonomata i obnova kompletnog fundusa kostima. Probe se održavaju svakog utorka i petka, a svi zainteresovani mogu da se upišu u školu folklora.

            - Iza nas je teška sezona zbog pandemije. U skladu sa  propisanim merama, uspeli smo nekako da opstanemo i radimo. Igrači su imali velike pauze, što se loše odražava na njihovu kondiciju, ali i pored toga, upornost je bila neverovatna. Izvođački ansambl je podmlađen i trenutno radimo na uigravanju novih igrača. Uvežbavaju se koreografije, radimo kostimirane probe, a uskoro ćemo početi i sa časovima tradicionalnog pevanja. Krajem juna održaćemo koncert u Domu kulture i zaista se radujemo zbog toga. Tačan datum objavićemo na blagovremeno, planira se da bude uoči Vidovdana. Tom prilikom publika će moći da vidi šta smo to “krčkali“ u ovom teškom periodu koji je iza nas. U goste nam dolazi “Abrašević“ iz Smederevske Palanke, inače, pre tri godine KUD “Neolit“je bio gost“Abraševiću“, došlo je vreme da se “odužimo“. Biće odličan koncert, i nadamo se punoj sali, jer smo željni aplauza - kaže za SN Branislav Živković, umetnički rukovodilac KUD-a “Neolit“.

            Dok traju pripreme za koncert, Uprava Društva vredno radi i na gostovanjima koja očekuju naše folkloraše, a u dogovoru su i letnji festivali u inostranstvu.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…