All for Joomla All for Webmasters

NASTAVLJENA PROMOCIJA ROMANA “VIA DOLOROSA“: Skadarlija domaćin priči iz Starčeva

08 June 2021

            Promocija romana “Via Dolorosa“ našeg sugrađanina i pisca Darka Ješića već nekoliko meseci je u toku. O ovom delu pričalo se širom južnog Banata, a sada se o romanu govori u kulturnom i svakom drugom središtu naše zemlje - u Beogradu.

Tako je, nakon gostovanja u Domu omladine, održana još jedna beogradska promocija, ovaj put u Kući Đure Jakšića, koja čuva autentični ambijent neprolazne Skadarlije. Te sveže, ali svakako poetične večeri, nadahnut toplinom prostora i ohrabren veoma dobrom posetom književnoj večeri, pisac je na zanimljiv način predstavio svoje delo, dotakavši usput i druge aktuelne teme iz sveta umetnosti. Razgovor koji je trajao duže od jednog časa, zvucima tambure je ulepšavao starčevački slikar Nikola Poljak, a izabrana poglavlja čitao je glumac Jovica Jašin. Nakon pitanja iz publike, razgovor je nastavljen do kasnih sati, nakon čega je pala zavesa na još jedno književno druženje.

            Pisac je najavio svoje gostovanje, 8. juna, u Biblioteci grada Beograda što će, svakako, biti kruna jednog zanimljivog i uspešnog puta započetog sada već dalekog, 12. jula, prošle godine u Starčevu, u okviru književnih festivalskih dana. Do kraja ove godine, Ješić gostuje u Smederevu, Zrenjaninu, Titelu, Novom Bečeju, Žablju, a potom se očekuje i drugo izdanje ovog veoma zapaženog romana, nakon čega sledi pauza do nove knjige, na kojoj pisac već predano radi.

P. A.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…