All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Penzioneri i druge ugrožene grupe dobijaju besplatne karte za javni prevoz na teritoriji Grada Pančeva, a podela karata u toku je već dva meseca

            Više od godinu dana cela planeta se nalazi u velikim problemima zbog pandemije koronavirusa. S obzirom na to da je protiv ovog majušnog ali izuzetno opasnog protivnika jedini način borbe vakcinacija, naša zemlja je pokazala da je veoma uspešna u toj borbi.

            Redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u ponedeljak 16. aprila. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Vesna Radosavljević, Danijela Aleksić, Mićo Jakovljević, Zorica Kaličanin, Goran Stojanović, Darko Ješić, Miroslav Kužet, Nenad Stoiljković i Nebojša Deninger. S obzirom da sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (11) za rad i odlučivanje, predsedavajući je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći Dnevni red:

            Već četvrt veka Starčevci organizuju akciju prolećnog uređenja naselja pod nazivom “April - mesec čistoće“. Tako je i ove godine, u toku su brojne aktivnosti u sadejstvu JKP-a “Starčevac“, Mesne zajednice ali i samih građana, i uz pomoć pančevačke “Higijene“, koja učestvuje u akciji odnošenja kabastog otpada.

            Dok se žitelji severnih pančevačkih naseljenih mesta već godinama tokom grejne sezone služe gasom, a isto to važi za Brestovac, preostala tri južna naseljena mesta još uvek nisu dobila tu mogućnost. Ipak, taj proces uveliko u traje, a najbliži ovom energnetu su Starčevci.

            Odred izviđača “Nadel“ počeo je da okuplja interesente za izviđačku organizaciju od septembra 2002. godine, dok je osnivačka skupština i zvanična registracija usledila par meseci kasnije.

            Nada Pavlović se u proteklih pet godina bavi uzgojem maline u bašti porodične kuće. Nekadašnji voćnjak koji je izrodio, Nada i njen suprug Ivica, odlučili su da pretvore u baštu. Jedan deo imanja je pod malinom, na drugom delu je posađeno povrće, a na posebnom delu je bilo mesta za plastenik u kome se uzgaja rano povrće, cveće i jagoda.

Jedan dragi član moje porodice

            Porodica je nešto posebno. Sama reč porodica ima veliko značenje. Ne znam  koga bih mogla da izdvojim iz porodice.

Page 1 of 3
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…