All for Joomla All for Webmasters

APRIL – MESEC ČISTOĆE

12 May 2021

            Već četvrt veka Starčevci organizuju akciju prolećnog uređenja naselja pod nazivom “April - mesec čistoće“. Tako je i ove godine, u toku su brojne aktivnosti u sadejstvu JKP-a “Starčevac“, Mesne zajednice ali i samih građana, i uz pomoć pančevačke “Higijene“, koja učestvuje u akciji odnošenja kabastog otpada.

            - Prolećno uređenje organizujemo, reklo bi se, rutinski. Meštani su navikli na to da su tokom prolećnih meseci pojačane aktivnosti lokalnih komunalaca a rado se odazovu i našem pozivu da se i oni uključe u našu akciju uređenjem prostora ispred svojih kuća. Tokom akcije koja se tokom poslednjih godina iz aprila preliva i u maj mesec, uređuju se javne zelene površine, dečija igrališta i mali sportski tereni, autobuska stajališta, urbani mobilijar na Trgu neolita i u centru Starčeva, fontana, park... Trudimo se da iz godine u godinu potvrdimo epitet da se Starčevo izdvaja po uređenosti, kaže Petar Andrejić, predsednik Mesne zajednice Starčevo.

            Naše mesto se može pohvaliti velikim brojem uređenih zelenih površina. U jednom momentu, bilo ih je 26.

            - Javne zelene površine i male sportske terene podizali smo u saradnji sa meštanima. Ta interakcija nam je važna jer naši sugrađani, potom, pomažu da se rekviziti očuvaju i učestvuju u održavanju. Površine za održavanje su velike ali trudimo se da organizujemo adekvatnu dinamiku košenja igrališta tokom sezone, kaže Milan Bačujkov, direktor JKP-a “Starčevac“.

            Ove godine neka od igrališta dobiće nove rekvizite, mobilijar u centru biće umiven, a kruna svega biće rekonstrukcija parka na Trgu neolita, koji će zasijati novim sjajem nakon pola veka.

Nove sadnice na Trgu neolita i u centru Starčeva

Odnošpenje kabastog otpada

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…