All for Joomla All for Webmasters

PRVI ČOVEK PANČEVA POSETIO STARČEVO: Gradonačelnik podelio besplatne karte

12 May 2021

Penzioneri i druge ugrožene grupe dobijaju besplatne karte za javni prevoz na teritoriji Grada Pančeva, a podela karata u toku je već dva meseca

            Volonteri Mesne zajednice svim sugrađanima koji su ostvarili pravo i prijavili se, nose karte na kućnu adresu, a u saradnji sa njima i sa predstavnicima MZ Starčevo, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović uručio je besplatne karte penzionerima iz Starčeva.

            - Od kako smo usvojili skupštinsku odluku kojom smo stvorili uslove da penzioneri i druge povlašćene kategorije ostvare pravo na besplatan prevoz na teritoriji našeg grada, do sada se za tu povlasticu prijavilo deset hiljada naših sugrađana, rekao je u Starčevu gradonačelnik Pančeva.

            Stevanović ističe da je izuzetno zadovoljan što je grad kroz sprovedeni projekat javno-privatnog partnerstva uspeo da ostvari uštede koje su omogućile realizaciju takve aktivnosti i što je stvorio uslove da svi sugrađani imaju redovan i kvalitetan javni prevoz.

            Predsednik MZ Starčevo, Petar Andrejić, istakao je da je Mesna zajednica reagovala brzo na poziv Gradske uprave da se otvore kancelarije za prijem zahteva građana za besplatni prevoz. On je rekao da je do sada više od 570 Starčevaca podnelo zahtev za besplatnu mesečnu kartu a da se one meštanima dostavljaju na kućnu adresu putem volonterske službe MZ Starčevo i da će to važiti do 1. maja.

            Karte iz 2020. godine moguće je zameniti do 1. maja ove godine i gradonačelnik je pozvao građane koji to nisu učinili da ih zamene za nove, jer će se nakon 1. maja u autobusima “Pantransporta“ prihvatati samo nove karte.

            Odlukom Skupštine grada Pančeva, osim penzionera, pravo na besplatan godišnji prevoz imaju i deca do šest godina starosti, učenici osnovne i srednje škole “Mara Mandić“ i Doma “Srce“ u Jabuci, deca oštećenog sluha, trudnice i porodilje do godinu dana od rođenja deteta, slepa i slabovida lica. Takođe, to pravo ostvaruju i paraplegičari, distrofičari i lica sa srodnim oboljenjima, bolesnici na dijalizi i lica sa transplantiranim bubrezima, ratni vojni, mirnodopski i civilni invalidi rata, korisnici porodične invalidnine i članovi porodica poginulih u oružanim akcijama posle 18. avgusta 1990. godine, izbegla i privremeno raseljena lica kojima je zbog teške bolesti potrebna češća kontrola lekara. Takođe, u kategoriju se svrstavaju i redovni učenici srednjih škola i studenti do 26 godina života iz socijalno ugroženih porodica - u međumesnom, gradskom i prigradskom saobraćaju.

SN

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…