All for Joomla All for Webmasters

Gasifikacija Starčeva i južnih naselјa: Starčevci najbliži gasu, pa Omoljčani i tek onda Ivanovčani

12 May 2021

            Dok se žitelji severnih pančevačkih naseljenih mesta već godinama tokom grejne sezone služe gasom, a isto to važi za Brestovac, preostala tri južna naseljena mesta još uvek nisu dobila tu mogućnost. Ipak, taj proces uveliko u traje, a najbliži ovom energnetu su Starčevci.

            Tamo se gradi razvodni gasovod, za šta je zadužen beogradski “MT Gastel“, čiji direktor Dragan Majstorović kaže da taj posao biti okončan najkasnije do kraja ovog meseca.

            - Dosad smo ukupno uradili preko 3.200 metara polietilenske cevi prečnika 225 milimetara. ovom završavamo celu trasu kroz Starčevo, jer smo već prošli oko sto metra iza Nadela, a centar smo ostavili za kraj, radovi su upravo u toku. Što se drugog tiče, već smo postavali čelične cevi u dužini od blizu 1.300 metara od Boračke ulice preko puta “Azotarine“ upravne zgrade, gde treba da bude i podzemna merna stanica, to jest mesto preuzimanja gasa od “Srbijagasa“, na kojem će nam biti mereno koliko smo potrošili, pa sve do rafinerijske “Kapije 2“, u blizini koje je prvobitno trebalo da bude mernoregulaciona stanica. Već smo je naručili, ali je u međuvremenu, iz objektivnih razloga, lokacija za njeno postavljanje pomerena na kilometar i po dalje - u Starčevu, preko puta benzinske pumpe - navodi direktor firme “MT Gastel“.

            On kaže i da bi uskoro trebalo da bude urađeno doprojektovanje i za tu dodatnu trasu, gde bi potom bile postavljene i čelične cevi.

            - Očekujem da će sve ovo biti završeno do jeseni sledeće godine, zaključno sa dobijanjem upotrebne dozvole za ceo ovaj sistem, kada bi zapravo Starčevci mogli da se nadaju gasu.

            U planu je i završetak preostalih dvadeset odsto distrubutivne gasne mreže u Omoljici, kao i nastavak izgradnje razvodnog gasovoda ka tom selu i Ivanovu, a žitelji tih mesta prema nekim grubim procenama, mogu da se nadaju gasu za dve, a Ivanovčani za tri godine - najavljuje Majstorović.

J. F.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…