All for Joomla All for Webmasters

U TOKU JE MASOVNA IMUNIZACIJA U SRBIJI - DVE AKCIJE U STARČEVU: Veliki odziv Starčevaca za vakcinaciju

12 May 2021

            Više od godinu dana cela planeta se nalazi u velikim problemima zbog pandemije koronavirusa. S obzirom na to da je protiv ovog majušnog ali izuzetno opasnog protivnika jedini način borbe vakcinacija, naša zemlja je pokazala da je veoma uspešna u toj borbi.

Za razliku od većine svetskih država mi možemo da biramo vakcinu koju želimo da dobijemo. Od skoro smo tu mogućnost dobili i u našem  mestu.

            U starčevačkoj ambulanti je, uz pomoć Grada Pančeva i Zavoda za javno zdravlje i Mesne zajednice Starčevo, organizovana vakcinacija protiv ove opasne bolesti. Nekoliko stotina Starčevaca odlučilo se za imunizaciju vakcinom i to u dva navrata. Prvoga dana, u četvrtak, 15. aprila, u ponudi je bila nemačko-američka vakcina prozivođača “Fajzer“, a drugog dana imunizacije, u utorak 20. aprila, u ponudi je bila kineska vakcina “Sinofarm“.

            Doktorke Biljana Petrović Brkić, Teodora Lukić i Katarina Bulajić Živojinović, bile su zadužene da svakom pacijentu nakon pregleda odobre vakcinaciju na osnovu njihovog zdravstvenog stanja. Po njihovim rečima,  zadovoljne su odzivom i organizacijom vakcinacije, a zadovoljstvo su izrazili i predstavnici organizatora. Akcija će biti nastavljena.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…