All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

LJudima se u životu svakodnevno dešavaju svakakve situacije, dešava nam se uvek nešto, čak i kada nam se čini da nam se ne dešava ništa.

Iako skela preko Dunava postoji dugo, ne tako veliki broj Starčevaca koristi ovaj vid prevoza da pređe s onu stranu Dunava.

JKP “Starčevac“, Mesna zajednica, Osnovna škola, Odred izviđača, Udruženje sportskih ribolovaca i volonteri - svi oni zajedno prionuli su u redovnu prolećnu akciju pod nazivom “April - mesec čistoće“ koja se u Starčevu sprovodi već duže od dve decenije.

Redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Starčevo“ održana je u nedelju, 14. aprila, u Svečanoj sali MZ Starčevo. Skupštinom je predsedavao  predsednik mesnog DVD-a Radomir Aritonović koji je podneo  godišnji izveštaj o radu DVD-a i finansijski izveštaj a kolege, vatrogasce, upoznao je sa izmenama u zakoniku posvećenom dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Odeljenje za saobraćaj Sekretarijata za urbanizam, građevinske i stambeno - komunalne poslove i saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva donelo je rešenje kojim se nalaže JP-u “Urbanizam“ (upravljaču puta) dodatno postavljanje zaštitne pešačke ograde na glavnom putu pored starčevačke škole.

U ponedeljak, 8. aprila, u ranim jutarnjim časovima, urušila se kuća u Ulici Maršala Tita.

Poslednje martovske subote u sali Mesne zajednice Starčevo organizovani su ultrazvučni pregledi abdomena. Akcija se pokazala kao veoma uspešna jer je u petočasovnom periodu pregledano preko 60 pacijenata.

Poslednja sednica Skupštine mesne zajednice Starčevo održana je 18. aprila. Poslednja, jer od ove sednice skupština više nije skupština, nego je savet. Prisutni ovoj sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić,   Brankica Dragojerac, Mićo Jakovljević, Željka Nedić, Goran StojanoviĆ, Miroslav Kužet i Anton Deninger, kao članovi Skupštine, i zapisničar Predrag Stanković.

Sat za Planetu

Izviđači iz Starčeva, drugu godinu za redom, priključili su globalnoj ekološkoj akciji “Sat za našu planetu“. Ova akcija se tradicionalno održava svake poslednje subote marta meseca, već 11 godina. Gašenjem ulične rasvete na Trgu neolita u periodu od 20:30 do 21:30, Starčevo se tako ponovo našlo među više hiljada svetskih gradova u kojoj je ova aktivnost obeležena.

USR “Nadel“ organizovalo je  akciju košenja trave i uređivanje prostora na “valjari“. Zoran Vasiljković predsednik ovog udruženja kaže: - Ovo je jedna od redovnih akcija košenja i  održavanje prostora o kome brine Udruženje sportskih ribolovaca.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…