All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANI BESPLATNI PREGLEDI: Ultrazvuk abdomena

12 maj 2019
(0 glasova)

Poslednje martovske subote u sali Mesne zajednice Starčevo organizovani su ultrazvučni pregledi abdomena. Akcija se pokazala kao veoma uspešna jer je u petočasovnom periodu pregledano preko 60 pacijenata.

Za pregled nije bila potrebna zdravstvena knjižica i zakazivanje a svi koji su to želeli su bili pregledani. Problemi koje su naši sugrađani imali su uglavnom bezopasne ciste, dok je kod nekih ustanovljena masna jetra i kamenčići ili pesak u bubrezima. Svi za koje se sumnjalo da postoji mogućnost nekog ozbiljnijeg obolenja dobili su upute na detaljnije specijalističke preglede.

            Značaj preventive je izuzetno veliki jer može spasiti život ili znatno smanjiti troškove lečenja jer za svaku bolest važi pravilo da se daleko lakše, uspešnije i brže leči kada se otkrije na vreme, to jest kada je u početnoj fazi. Zbog svega ovoga, Mesna zajednica će, u saradnji sa Preventivnim centrom  Doma zdravlja, obavljati ovakve i slične preglede kad god bude u mogućnosti.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…