All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Glasnik Udruženja građana
Kreativni kulturni klub
Informator MZ Starčevo

Osnivač & dizajn
Petar Andrejić

Uređuje Redakcijski kolegijum:

Petar Andrejić (glavni i odgovorni urednik), Jordan Filipović, Goran Milošević, Violeta Jovanov - Peštanac,  Predrag Stanković, Jelena Jovanović; Dalibor Mergel, Maja Kuzmanov (kultura, mladi), Petar Orešković (sport), protojerej Zoran Maletić (crkva), Darko Ješić (poljoprivreda)

Tehnički sekretar
Emilija Ivošević

Dopisnik
Vinko Rukavina (Zagreb)

Foto
Goran Milošević

Adresa
Moše Pijade 12, Starčevo 26232

Web:
www.starcevo.org.rs

E-mail
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Telefoni
013/631-144 (tel/faks),

STARČEVAČKE novine prvi put su izašle juna 1994. godine.

Upisane su u Registar štampanih medija pod brojem: NV000434 CIP - Katalogizacija u publikaciji NBS, Beograd 352(497,113)

O talentovanim starčevačkim atletičarima, braći Milovanović, već smo pisali. Ali, oni nastavljaju da nižu uspehe, pa se ponovo družimo sa njima. Marko Milovanović rođen je 2. avgusta 1987. godine. Završio je Osnovnu školu “Vuk Karadžić“ i Elektrotehničku školu u Pančevu.

Opštinski stadion u Starčevu, u nedelju, 21. maja, bio je prestonica srpskog ragbija. Toga dana, na ragbi danu,  okupile su se četiri generacije ragbista kako bi uveličali celokupnu manifestaciju.

Starčevo godinama unazad, pored velikog broja sportista, neretko može da se pohvali i vrhunskim sportistima koji su ostvarivali rezultate kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Mlađi pioniri Borca posle zauzetog drugog mesta u južnom Banatu, planirali su se na završni polufinalni turnir Vojvodine, koji se održao 22. aprila u Pančevu. Naši momci su se sastali sa drugoplasiranom ekipom iz novosadske grupe,  KK-om Petrovgrad iz Zrenjanina.

Fudbaleri Borca su u poslednjih pet utakmica zabeležili četiri pobede i jedan nerešen rezultat. Evo rezultata prethodnih pet utakmica:

Nastavi ću tamo gde sam stao. Započeću s Mauricovom granom koji je, kako sam napisao, rođen 1902 godine iz braka Maurica i Anke rođene Brozina. Ovde se vidi običaj imenovanja prvorođenog deteta po ocu, što će se videti i kasnije.

Život ume da iznenadi pa da te vrati na neka mesta za koje si mislio da ih više  nećeš posetiti. Vrati te tamo odakle si krenuo, tamo gde si dobrim delom postao to što jesi. Možda si mislio da ih nećeš posetiti, ali postoji neki razlog koji razumeš ili ne razumeš, a morao si da se vratiš. Sigurno je samo da ništa nije sigurno, pa ne treba rušiti mostove za sobom.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…