All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Mlađi pioniri šesti u Vojvodini

22 jun 2017
(0 glasova)

Mlađi pioniri Borca posle zauzetog drugog mesta u južnom Banatu, planirali su se na završni polufinalni turnir Vojvodine, koji se održao 22. aprila u Pančevu. Naši momci su se sastali sa drugoplasiranom ekipom iz novosadske grupe,  KK-om Petrovgrad iz Zrenjanina.

Sam početak utakmice pripao je gostima koji su poveli sa 6:0, međutim, posle prevaziđene treme, Starčevci se bude i pružaju dostojan otpor, tako da je rezultat prve četvrtine glasio 18:11 za Petrovgrad. Druga četvrtina je ubedljivo pripala gostima koji su dobili sa 18:0. U trećem i četvrtom periodu vodila se izjednačena borba ali Starčevci, visokoj ekipi Zrenjanina, nisu uspeli da se približe te ove dve četvrtine Petrovgrad dobija sa 16:10 i 12:10.

            Seniorski tim Borca startovao je u Letnjoj regionalnoj ligi u grupi A, gde se još nalaze: Kačarevo, Omoljica, Crepaja i Kovin. Prvu utakmicu Starčevci su odigrali 7. maja, kući, protiv KK-a Jedinstvo iz Kačareva koji se takmiči u Drugoj srpskoj ligi. Ovu su utakmicu Starčevci, sastavljeni od mladih i iskusnih starijih igrača, odigrali fantastično i bez greške. Sam početak utakmice pripao je domaćinu, zahvaljujući jakoj igri u odbrani i dobroj rotaciji ispod svog koša. Početak utakmice je bio samo zalet pred odličnu igru u drugom periodu, te zahvaljujući dobrim i brzim kontrama, Starčevci rešavaju drugi deo sa 18:5, tako da na poluvreme  Borac odlazi sa velikim brojem postignutih poena i sa rezultatom 46:20. U trećoj i četvrtoj četvrtini je nastavljena je rezultatska dominacija  Borca - 28:20 i 24:11. Svih dvanaest igrača pružilo je  odličnu igru i najviše su se istakli: Turina, V. Andrić, M. Andrić, Stoiljković, Ilić kao i Erdeljanac koji je postigao nekoliko trojki. Krajnji rezultat je glasio - 98:51.

            Takođe, 14. maja, u Starčevu je odigrana još jedna utakmica. Ovog puta je to bio komšijski derbi sa Omoljicom,  pred velikim brojem ljubitelja košarke. Početak utakmice bio je neizvestan - do kraja prve četvrtine bila je “rezultatska klackalica“ a Mladost je dobija sa 16:12. I u drugoj četvrtini bilo je tesno a ovaj deo igre Borac dobija sa 15:14 pa se na poluvreme se otišlo sa prednošću od tri poena za goste iz Omoljice. Dobra igra  Starčevaca viđena je u trećem periodu koji rešavaju u svoju korist sa 19:7. Pet minuta do kraja utakmice bilo je devet razlike prednosti za Borac, međutim, nervoznom igrom naših mlađih igrača,  domaći su dozvolili Omoljčanima da izjednače i zahvaljujući strpljenju i iskustvu, Mladost pobeđuje sa 58:51.

            Najmlađi članovi Košarkaškog kluba Borac, deca koja su rođena u periodu 2006.-2010. godine, odigrali su u Pančevu meč sa Kris-Krosom, 23. aprila. U ovoj nadasve prijateljskoj utakmici, viđena je  simpatična igra mališana obe ekipe. Potom, dana 15. maja, deca 2006.-2008. godište, gostovali su svojim vršnjacima na meču koji je odigran u Kovinu,  a ovog puta Borac pobeđuje sa 49:33.

Zoran  Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…