All for Joomla All for Webmasters

KULTURA

Kako se zoveš?

- Veran Ramadanović.

Kako te zovu?

- Neko me zove Veks, neko Veki, a na fudbalu me stalno oslovljavaju sa “Nejmar“.

Nekoliko velikih ulica u Starčevu posle Drugog svetskog rata dobijaju imena koja zadržavaju do danas. To su ulice: Ive Lole Ribara, Maršala Tita, Matije Gupca, Lenjinova, Žarka Zrenjanina.

Izložba crteža Emilije Boroje otvorena je u četvrtak,  18. maja, u Galeriji “Boem“. Ova umetnica je rođena 1991. godine u Novoj Gradiški, diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dom kulture priredio je književno veče u sredu, 24. maja, u Galeriji “Boem“. Tema večeri bila je četvrta po redu zbirka pesama našeg sugrađanina Miloša Simijonovića pod naslovom: “Nedra puna uspomena“.

Mlađa dečija grupa KUD-a ”Neolit” ostvarila je plasman na Republičku smotru izvornog stvaralaštva koja će se održati, 10. juna, u mestu Ratina, kod Kraljeva.

Starčevački pank-rok sastav “Kreativni nered“ je u godini u kojoj svojim nastupima obeležava desetogodišnjicu svog postojanja.

Slikarka poreklom iz Starčeva Maja Poljak već jedanaest godina živi u Abu Dabiju gde ne odustaje od slikanja. Nedavno imala je izložbu u areni Svetskog trgovinskog centra “Dubai NJorld Trade Centre“ a u okviru Svetskog sajma umetnosti “NJorld Art Dubai 2017“.

Život ume da iznenadi pa da te vrati na neka mesta za koje si mislio da ih više  nećeš posetiti. Vrati te tamo odakle si krenuo, tamo gde si dobrim delom postao to što jesi. Možda si mislio da ih nećeš posetiti, ali postoji neki razlog koji razumeš ili ne razumeš, a morao si da se vratiš. Sigurno je samo da ništa nije sigurno, pa ne treba rušiti mostove za sobom.

Nastavi ću tamo gde sam stao. Započeću s Mauricovom granom koji je, kako sam napisao, rođen 1902 godine iz braka Maurica i Anke rođene Brozina. Ovde se vidi običaj imenovanja prvorođenog deteta po ocu, što će se videti i kasnije.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…