All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Konstitutivna sednici Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u petak, 10. jula, u Svečanoj sali Mesne zajednice. Na izborima održanim u junu ove godine, svih 15 mandata osvojili su kandidati sa liste “Srpska napredna stranka - Za našu decu“

Uređenje Starčeva svakodnevna je briga ne samo Mesne zajednice i lokalnih komunalaca već i svih onih koji mogu da doprinesu da Starčevo izgleda još umivenije i uređenije.

Članovi Odreda izviđača “Nadel“ posetili su  novootrvoreni svojevrsni muzej u Starčevu u nedelju, 19. jula. U pitanju je bio obilazak i igra potrage koju su organizovali Jelena i Marko, koji su ujedno bili i vodiči kroz edukativno - izložbenu postavku “Starčevo kroz vekove“.

Aleksandar Milanović je rođen 27. marta 2004. godine. Prvih šest razreda osnovne škole završio je u Starčevu.

“ EKOLOŠKA AKCIJA TRAJE > Mesna zajednica Starčevo nastavila je stalnu akciju prikupljanja reciklažnog materijala (plastični zatvarači - čepovi) u sklopu zajedničke akcije “Čepom do osmeha“. 

Autori koji su nam se tokom pet dana festivala predstavili bili su profesor Aleksandar Jerkov (istoričar književnosti), pisac Aleksandar Gatalica, pesnici Dragan Petković, Miloš Diklić, Milivoje Jovanović, književna kritičarka Jasmina Ahmetagić, kao i sam domaćin manifestacije, pisac Darko Ješić.

Stana Jovanović se u jednom periodu svog života,  pored obaveza prema porodici, bavila i poljoprivredom.

Razvoj društvenog života u Starčevu počeo je osnivanjem prvih udruženja građana krajem 19. veka.

Page 1 of 3
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…