All for Joomla All for Webmasters

Ivan Dobrosavljević i Majda Starčev, đaci generacije: Spremni smo za nove životne izazove

Ivan Dobrosavljević i Majda Starčev rođeni su 2006. godine i drugari su iz razreda. Vredni i odlični učenici, zasluženo su okarakterisani kao učenici generacije 2012/2020.

           Majda je nakon završetka osnovne škole upisala  gimnaziju, društveno jezički smer, a cilj joj je da postane pravnik. Ivan je takođe upisao gimnaziju ali prirodnomatematički smer, a njegova oblast zanimanja su medicina i elektrotehnički fakultet. Oboje se slažu da može dosta toga da se promeni dok ne dođe trenutak za dalje školovanje.

            Majda, kratak osvrt na tvoje dosadašnje školovanje?

            - Verovatno još nisam svesna da je jedan period života iza mene. Još uvek vlada euforija pred novi period školovanja ali prethodnih osam godina u osnovnoj školi sigurno će zauvek ostati u lepom sećanju. Školska takmičenja, druženja... ostalo je puno lepih uspomena.

            Ivane?

            - Učenje i školske obaveze nikada mi nisu predstavljali problem. Uvek sam pronalazio vreme da se, pored školskih aktivnosti, posvetim i slobodnom vremenu. Dobrom organizacijom i radom  postigao sam uspeh. Nosim lepe uspomene, ali spreman sam i za nove izazove.

            Majda, pored učenja da li imaš neka druga zanimanja?

            - Pokušala sam sa sportom, kratko vreme sam trenirala karate, ali sam se upisala na folklor na inicijativu moje sestre iz Pančeva. Tako sam, birajući, odlučila da se upišem u KUD “Stanko Paunović“ i od 2017. godine aktivno igram u tom KUD-u. Opet se vraćam na učenje -  pohađala sam časove u Centru za talente u Pančevu, gde sam mnogo toga naučila.

            Ivane kakve su tvoje slobodne aktivnosti?

            - Volim sport, trenirao sam košarku, rekreativno se bavim mnogim sportovima ali je folklor na mene imao najviše uticaja. Neprekidno igram folklor od zabavišta i ne verujem da ću ikada prestati.

            Oboje ste učesnici brojnih školskih takmičenja?

Majda: - Išla sam na takmičenja iz većine predmeta za koje postoje školska takmičenja - istorija, biologija, geografija, matematika, srpski jezik i književnost. U Centru za talente  radili smo istraživačke radove što mi je otvorilo poglede na potpuno drugi način razmišljanja, što svakako pomaže pri učenju, a tome je doprineo moj mentor Nikola Koneski. Inače, moj predmet favorit je istorija

Ivan: - Od petog razreda išao sam  na takmičenja iz biologije, a to je ujedno predmet kojivolim. Kroz učenje biologije zavoleo sam anatomiju što je verovatno razlog zašto sam se zainteresovao za medicinu i što će, najverovatnije, biti moj životni poziv. Takmičenje iz hemije bilo je  odloženo zbog pandemije korona virusa, što je pokvarilo još neki uspeh i Majdi i meni, a verovatno još mnogim drugim učenicima...

            Da li imate neku poruku vašim vršnjacima i generacijama koje dolaze?

Majda: - Svojim vršnjacima poželela bih mnogo uspeha u daljem školovanju bez obzira koje škole su upisali. Radom i učenjem, sve je dostupno. Generacijama koje dolaze mogu da poručim da Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić“ ima odlične nastavnike koji su uvek spremni da ih upute u pravom smeru, a posebno bih se zahvalila, u svoje i Ivanovo ime našem razrednom starešini Aleksandru Vigu koji nam je mnogo pomogao i usmerio koju školu da upišemo i sve oveo godine bio uz nas.

Ivan: - Takođe bih poželeo svaki uspeh našim drugarima... Slažem se da su naši nastavnici uvek spremni da pomognu svoj deci. Razredni starešina nam je bio velika podrška i sve vreme nas je motivisao. Mlade generacije neka krenu našim stopama pa neka budu čak i bolji. Nadam se da će biti sve u redu kako bi školska godina zbog pandemije na vreme počela.

Goran Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…