All for Joomla All for Webmasters

NAKON IZBORA IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO MESNE ZAJEDNICE: Na čelu Andrejić i Dragojerac

Konstitutivna sednici Saveta mesne zajednice Starčevo održana je u petak, 10. jula, u Svečanoj sali Mesne zajednice. Na izborima održanim u junu ove godine, svih 15 mandata osvojili su kandidati sa liste “Srpska napredna stranka - Za našu decu“

         Ovoj sednici su prisustvovali: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Vesna Radosavljević, Uroš Ban, Danijela Aleksić, Mićo Jakovljević, Goran Stojanović, Zorica Kaličanin, Darko Ješić, Jelena Katana, Miroslav Kužet, Nenad Stoiljković i Nebojša Deninger kao članovi Skupštine, i zapisničar Zorica Čikara. Odsutni sa ove sednice bili su Zoran Vasiljković i Goran Stamenlković. S obzirom na to da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Saveta (13) za rad i odlučivanje, najstariji član, Miroslav Kužet, kao predsedavajući predložio je, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red:

  1. Potvrđivanje mandata članovima Saveta MZ Starčevo;
  2. Izbor predsednika i zamenika predsednika Saveta MZ Starčevo;
  3. Izbor predsednika Izvršnog odbora Saveta MZ Starčevo.

            Na osnovu uverenja izdatih od strane Izborne komisije potvrđeni su mandati svih 15 članova Saveta MZ Starčevo. Potom se pristupilo izboru predsednika i zamenika predsednika Saveta MZ Starčevo. Za predsednika Mesne zajednice jednoglasno je izabran Petar Andrejić, novinar, kome je ovo sedmi uzastopni mandat u Mesnoj zajednici, dok je sa 12 glasova “za“ i jednim uzdržanim glasom za potpredsednika Saveta izabrana Brankica Dragojerac, radnica pančevačke Uprave za trezor, kojoj je ovo treći uzastopni mandat.

            Predsedavanje sednicom potom je preuzeo Andrejić koji je, pod trećom tačkom, predlozio predsedika Izvršnog odbora Saveta MZ Starčevo - Zoricu Čikaru. Ova odluka doneta je jednoglasno, a potom je završena konstitutivna sednica.

            Odmah po završetku konstitutivne sednice, predsednik Andrejić zakazao je prvu redovnu sednicu na kojoj je formiran tim koji će pratiti epidemiološku situaciju kako bi se blagovremno donela odluka o organizovanju letnjeg programa “Dani druženja“.

Izabran i Izvršni odbor

            Druga sednica Saveta MZ Starčevo doržana je u ponedeljak, 20. jula. Najpre su usvojeni zapisnici sa predhodnih sednica, as potom je, na obrazloženi predlog predsednika Izvršnog odbora, Zorice Čikare, jednoglasno izabran izvršni organ Mesne zajednice u sledećem sastavu: Jasmina Stanković, zamenik predsednika (zdravstvo i prosveta), Željko Terzić (putna infrastruktura, bezbednost, komunalni i građevinski problemi), Tanja Batanjski (kultura), Milivoje Novičić (saradnja sa udruženjima građana i verskim zajednicama), Milka Zarić (omladina i sport) i Ivana Ložajić (poljoprivreda).

            Pod trećom tačkom jednoglasno je doneta sledeća odluka - da se usvoji predlog za izmenu finansijskog plana MZ Starčevo za 2020. godinu, tako da se prebace sredstva sa pozicije “stalni troškovi“ na novoformiranu poziciju “nabavka opreme“ u iznosu od 120.000,00 dinara (kupovina kopir-aparata).                     

            Pre prelaska na sledeću tačku, predsednik Saveta, Petar Andrejić prisutne je upoznao sa postignutim Ugovorom o javno - privrednom partnerstvu koje je Grad sklopio u okviru putarstva, i u sklopu kojeg će u naredne dve godine u  Starčevu biti rekonstruisano šest ulica.

            Pod tačkom “razno“  članovi Saveta su vodili razgovor o odlaganju “Dana druženja“ zbog epidemiološke situacije a doneta je i jedna odluka: - da se ustanovi nagrada za značajne uspehe “Zaslužni Starčevac“ i da se svečano dodeljuje građanima Starčeva.

Starčevo na dobrom putu

Petar Andrejić:

- Poverenje koje uživa politika razvoja Starčeva dugi niz godina, kao  i politika koju na državnom nivou vodi rukovodstvo naše zemlje, garant je da smo na pravom  putu: Starčevo je na dobrom putu, i Srbija je na dobrom putu.

Brankica Dragojerac:

- Zahvaljujem se sugrađanima što su mi po treći put ukazali poverenje na izborima ali i članovima Saveta koji su me izabrali za potpredsednika. Daću maksimum u radu na daljem uređenju i unapređenju našeg lepog Starčeva.

Zorica Čikara:

- Kao predsednik Izvršnog odbora biću na usluzi svim potrebama Mesne zajednice i građana i trudiću se da operativno budemo efikasni i da rešavamo probleme meštana u što kraćem roku. Želim da budemo prepoznatljivi po tome.

Letnji program “Dani druženja“, koji se u Starčevu održava svakog jula i avgusta još od sredine devedesetih godina prošlog veka, ove godine neće biti održan zbog epidemiloške situacije, odnosno zbog zabrane okupljanja više od deset ljudi.

Sastanci Saveta ubuduće će biti održavani u Svečanoj sali Mesne zajednice. Razlog tome je poštovanje mera u borbi protiv kovida-19, koje je propisala Vlada Republike Srbije - u ovoj sali ima dovoljno mesta za održavanje propisane distasnce.

Predsedavajući Saveta je prisutne upoznao sa činjenicom da će u naredne četiri godine Starčevo imati i četiri odbornika u gradskoj skupštini. Pored Danijele Aleksić i Vesne Radosavljević, sa liste Srpske napredne stranke, odbornici ispred koalicije SPS i Jedinstvene Srbije biće  Milorad Radosavljević i Melita Popović.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…