All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Na Dunavu, kod kamp-naselja Milje, starčevački alasi Srđan Pejčić i Sava Babić u petak, 30. juna, oko podneva, ulovili su soma-kapitalca.

U ovom broju SN predstavljamo vam našeg mladog sugrađanina Ognjena Škrbića.

Starčevci roeni krajem 19. stoleća doživeli su u svom veku dva svetska rata. Mnogi od njih su i svoje kosti ostavili na frontovima daleko od zavičaja.

Takvi smo mi ljudi, stalno nam se nešto dešava u životu, čak i kada nam se čini da se ne dešava ništa. Nekada te događaje ocenjujemo kao velike i bitne, nekada kao sasvim male i beznačajne.

Došlo vreme odmora... Ko će kuda, pitanje je svuda! U stvari, da li će iko ikuda, još je veće pitanje. Ipak, mnogi odoše u toplije krajeve, iako se do juče ubijaše od kuknjave o tužnoj sudbi koja ih je jadne i čemerne spopala... Ali, nije valjda ni ovde tako rđavo... Il’ se to mi samo tešimo...

Familije Barašević, iako u osnovi nisu Starčevci, ipak su u Starčevu ostavili dosta traga. Baraševićevi su u Starčevo došli iz Omoljice na način da su se ili priženili ili su se jednostavno preselili u Starčevo.

Nastavljeni su radovi na drugoj fazi uređenja Trga neolita. Pokrivka nad zelenom pijacom i novi sanitarni objekat sa tri toaleta gotovo su završeni.

Nakon podaščavanja i drugih pripremnih radova   usledilo je postavljanje plastificiranog lima umesto postojećeg, koji koji je zamenio pokrivač koji prekriva crkvu već 50 godina i koji je bio u veoma lošem stanju.

U Pančevu od 2011. godine funkcioniše jedinstveni “Sistem 48“ za rešavanje komunalnih problema u gradu. Od kada je sistem uspostavljen, za prijavu komunalnih problema, dovoljan je jedan telefonski poziv, SMS poruka, i-mejl ili pristup portalu “Sistem 48“ na njnjnj.pancevo.rs.

Nakon šestomesčne pripravnosti koja je važila samo za slučaj preke potrebe, pumpa na vatrogasnom vozilu DVD-a “Starčevo“ ponovo je u potpunosti funkcionalna.

Jedna od najznačajnih izviđačkih manifestacija, državni višeboj, održana je u Starčevu početkom ovog meseca, tačnije od 6. do 9. jula.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…