All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

14 avgust 2017
(0 glasova)

U ovom broju SN predstavljamo vam našeg mladog sugrađanina Ognjena Škrbića.

Ognjen je rođen 2004. godine. Pored redovnog obrazovanja u starčevačkoj osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić“,  pohađao je i Školu za talente u Pančevu. Dobitnik je tridesetak diploma sa školskih takmičenja iz raznih predmeta na kojima je uglavnom osvajao prva mesta. Po završetku šestog  razreda osnovne škole, Ognjen je prebačen u Matematičku gimnaziju u Beogradu, gde će nastaviti školovanje, sedmi i osmi razred, ali sa tri predmeta matematike.

 - Sve ovo je velika novina za mene. I  dalje ću pohađati školu sa svojim vršnjacima, decom iz cele zemlje ali definitivno ću imati manje slobodnog vremena za druženje sa drugarima u Starčevu - kaže Ognjen

  Škola mu je malo bolje išla nego njegovim vršnjacima. Na najvišim državnim takmičenjima iz matematike, više puta je osvajao prvo mesto kao i iz istorije, srpskog jezika, fizike i  biologije.

  - Drago mi je da će pored mene biti još jedan moj vršnjak iz Starčeva, Aleksandar Milanović, i što smo ove godine nas dvoje jedini iz naseljenih mesta sa pančevačke teritorije koji smo primljeni na matematičku gimnaziju za talente - napominje Ognjen.

Inače, on voli  starčevačke “Dane druženja“ i svake godine sa nestrpljenjem očekuje program koji u celosti prati a i učestvuje u raznim disciplinama.

G.M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…