All for Joomla All for Webmasters

VATROGASCI SE PONOVILI

14 avgust 2017
(0 glasova)

Nakon šestomesčne pripravnosti koja je važila samo za slučaj preke potrebe, pumpa na vatrogasnom vozilu DVD-a “Starčevo“ ponovo je u potpunosti funkcionalna.

Iako je 2016. urađen kompletan servis vatrogasne pumpe, ona je imala problem propuštanja na vodenoj zaptivci. Kako je vozilo i pumpa starosti više od 40 godina, nabavka delova i njihov servis predstavljao je veliki problem.

            Zahvaljujući angažovanju članova DVD-a i firme “Vatrosprem“ iz Beograda, uspešno je remontovana sporna zaptivka. Vozilo je i ove godine bilo spremno za dežurstvo tokom žetelačkih dana. Dežurstvo je proteklo bez intervencija.

            - Pumpa je prvi put ispitana u realnim uslovima, 20. jula, na gašenju požara u ritu. Požar je gašen u sadejstvu sa profesionalnom vatrogasnom jedinicom MUP-a Pančevo, kada je pohvaljen rad naših vatrogasaca,  vozila, kao i kvalitet remonta vatrogasne pumpe. Početkom jula meseca, vatrogasci DVD-a “Starčevo“, sa vozilom, obavljali su dežurstvo na Opštinskom stadionu  tokom Državnog izviđačkog višeboja, kaže za SN Goran Pavlov, vatrogasni oficir i komandir DVD-a “Starčevo“.

            Vatrogasci i vozilo DVD-a obavljaće dežurstvo na koncertima i većim skupovima tokom “Dana druženja“.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…