All for Joomla All for Webmasters

NAŠI U BELOM SVETU: Izložba u Dubaiju

22 jun 2017
(0 glasova)

Slikarka poreklom iz Starčeva Maja Poljak već jedanaest godina živi u Abu Dabiju gde ne odustaje od slikanja. Nedavno imala je izložbu u areni Svetskog trgovinskog centra “Dubai NJorld Trade Centre“ a u okviru Svetskog sajma umetnosti “NJorld Art Dubai 2017“.

- Tu sam nastupila kao solo izlagač, “solo artist“, gde sam izložila sedam slika od ukupno dvanaest koje sam odabrala za tu izložbu. Na istoj manifestaciji sam osvojila drugu nagradu u kategoriji solo izlagača čiji je zvaničan naziv:: Druga nagrada - Najbolji regionalni solo umetnik “Second Prize - Best Regional Solo Artist“, kaže Maja Poljak.

            U Abu Dabiju Maja Poljak živi sa suprugom Dušanom a pre skoro godinu dana dobili su i ćerkicu Taru. Inače, slikarstvo je studirala na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu i diplomirala u klasi profesora Gordana Nikolića 2004. godine.

            - Izložene slike datiraju iz perioda od 2009. do 2017. godine. Većinom su trodimenzionalne i rađene uglavnom u tehnici akrilika i ulja na platnu, kao i u kombinovanoj tehnici na platnu i kartonu gde sam pored već pomenutih koristila i neke organske materijale poput peska, drveta, suve trave… Osnovni motiv na svim slikama je biljka čičak. Moja velika inspiracija je priroda naročito ona divlja koja me vezuje za Starčevo, mesto u kome sam odrasla. Radim na tome da predstavim svetu lepote našeg podneblja na jedan savremen način i povežem pejzaž iz mog detinjstva sa pejzažom u kome trenutno živim. S tim što moje slike imaju mnogo šire značenje i cvet nije samo cvet već je simbolično predstavljen čitav univerzum u jednom cvetu! Žarišta i eksplozije cveta na mojim slikama često upozoravaju na moguće uništenje same planete Zemlje. Tako da moj čičak simbolično predstavlja planetu Zemlju sa svim vulkanskim erupcijama i žarištima kao i moć same prirode koja je velika a koju često zanemarujemo, objašnjava svoj slikarski kredo Maja Poljak.

 

izvor>  info 013

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…