All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Po završetku takmičarske sezone sa svim selekcijama koja je bila izuzetno uspešna, Borac se okrenuo radu na individualnoj tehnici sa svim selekcijama i spremanjem za narednu  sezonu. Zbog toga, u toku ovog meseca odigran je niz prijateljskih susreta.

            Ragbi takmičenja na svim nivoima za sezonu 2021/22 završena su. Najbolji uspeh zabeležili su kadeti Borca koji su postali vicešampioni, zauzevši drugo mesto odmah iza beogradskog Rada a ostavljajući iza sebe večite rivale Partizan i Crvenu zvezdu. Juniori RK-a Borac osvojili su četvrto mesto, a najmlađi, petlići, peto u svojim ligama.

Otvoreno prvenstvo Srbije u sanda borbama (kik-boks sa bacanjem), pod pokroviteljstvom novosadskog kluba “Gym13“, održano je u Novom Sadu, 28. maja.

            Ekskluzivni gost prepoznatljive rubrike tekućeg broja “Starčevačkih novina“ koje izlaze već punih 28 godina je Miodrag Tasić, rođen 23. oktobra 1960. godine, u selu Donje Gorevnice u opštini Čačak, od majke Jelice i oca Vlajka, a ima i starijeg brata Srboljuba.

            Osmakinja Anđelka Arsić je učenica generacije za školsku 2021/2022. godinu u starčevačkoj osnovnoj školi. Rođena je 2007 godine. Još kao prvak nagrađena je takmičenju “Kengur“, a već tad je pokazala interesovanje za bavljenje folklorom i odbojkom. Pored odličnog uspeha i primernog vladanja, kroz dalje školovanje osvajala je brojna priznanja na opštinskim i okružnim takmičenjima iz matematike, tehničkog obrazovanja, fizike, hemije, engleskog jezika. Voli životinje i pomaže mami u gajenju cveća. Sluša stranu pop muziku.

Kako se zoveš?

- Miloš Petković.

Naš današnji sagovornik ističe da se često susreće sa problemima najugroženijih sugrađana i da se Grad trudi da pomogne u okviru svojih mogućnosti . Kaže da je znatno smanjena nezaposlenosti u gradu zahvaljujući novim fabrikama ali i merama u okviru Lokalnog akcionog plana. Najavljuje i nove konkurse

            Izložba crteža najmlađe slikarke u našem mestu, Tare Petrović, održana je u sredu, 22. juna, u likovnom ateljeu na drugom spratu starčevačkog Doma kultur. Naime, akademska slikarka, Maja Poljak Petrović, napravila je izložbu slika svoje petogodišnje ćerke Tare koja slika od svoje druge godine.

Page 2 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…