All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Pančevo je postalo jedinstvena lokalna samouprava po tome što je obezbedilo potpuno besplatan javni prevoz na teritoriji svog grada za sve penzionere, trudnice i porodilje, ali i ostale ranjive kategorije stanovništva. To znači da će Grad iz budžeta subvencionisati te kategorije stanovništva prevozniku “Pantransport“

            Građevinska sezona je na pragu i uskoro se u našem mestu mogu očekivati radnici i mašine. Doduše, neki poslovi su već uveliko u toku, poput završetka napojnog voda gasne mreže, ali neki se tek očekuju.

Radovi na napojnom cevovodu gasne mreže u našem mestu izvodili su se i tokom martovskih dana. Kako za naš list kaže Dragan Majstorović iz MT “Gastela“, do sada je urađeno 2.543 metara  ditributivnog PE gasovoda.

Mesna zajednica Starčevo poziva građane da se uključe u akciju “April - mesec čistoće“: uklonite otpad ispred vaših kuća, ofarbajte klupu, ogradu, posadite cveće ispred vaše kuće! Neka nam Starčevo bude još lepše!

            Svi građani Starčeva znaju da je STROGO ZABRANJENO odlaganje bilo kakvog smeća na za to nepredviđenim mestima i stvaranje divljih deponija. S obzirom na to da naše mesto više nema deponiju, postavlja se pitanje šta raditi ako je potrebno da vanredno odložimo veću količinu otpada.

            U cilju unapređenja zdravlja žene i dece kroz unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite o trošku gradskog budžeta i ove godine ginekolozi i pedijatri biće češće u naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva. Ta akcija iz gradskog budžeta biće plaćena 7,7 miliona dinara, a pružiće je Dom zdravlja.

            Cvetni bazar, povodom dolaska proleća ali i zbog Međunarodnog dana žena, održan je ove godine po drugi put, i to u ponedeljak, 8. marta, na Trgu neolita. Iako je organizator  planirao  da ova manifestacija traje tri dana, zbog epidemiološke situacije Bazar je održan samo 8. marta.

Članovi Mesnog odbora Srpske napredne stranke su u ponedeljak, 8. marta, postavili štand na platou ispred Ambulante u centru Starčeva.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…