All for Joomla All for Webmasters

ŠTA OČEKUJE STARČEVO U OVOJ GODINI? Nastavak ulaganja u infrastrukturu

13 April 2021

            Građevinska sezona je na pragu i uskoro se u našem mestu mogu očekivati radnici i mašine. Doduše, neki poslovi su već uveliko u toku, poput završetka napojnog voda gasne mreže, ali neki se tek očekuju.

Na prvom mestu, to bi trebalo da se odnosi na rekonstrukciju parka na Trgu neolita. O trećoj i poslednjoj fazi uređenja centra Starčeva, priča se već neko vreme a do konkretizacije je došlo polovinom prošle godine kada je i obelodanjena ova inicijativa. Sredstva za ovu namenu predviđena su planom rebalansa gradskog budžeta a gradonačelnik Grada Pančeva, Aleksandar Stevanović, kaže da je Grad uvažio potrebu Starčevaca da zaokruže poslove koji su započeti ranije na uređenju centra:

            - U saradnji sa Mesnom zajednicpom definišemo potrebe Starčeva. Ukoliko možemo, brzo reagujemo, želimo da građani Starčeva vide da smo zainteresovani da rešavamo njihove probleme - kaže Stevanović.

            Radovi se očekuju i u oblasti putne infrastrukture. Uskoro će se zacrniti novi asfalt u Ulici Veljka Vlahovića u Šumicama, a biće popravljen i gornji deo Partizanske ulice, prema “belom bregu“. Pravi se i katastar oštećenja na kolovozima, pa će se intervenisati, u smislu održavanja, svuda gde bude bilo potrebe.  Od značajnijih investicija valja pomenuti i to da će se obezbediti sredstva za drugu fazu uređenja starčevačkog muzeja, odnosno podizanje replike neolitskog naselja. Ovaj posao vodiće Dom kulture a repika neolitske naseobine trebalo bi da bude postavljena u dvorištu Muzeja. To će upotpuniti sadržaj i podići turistički potencijal ovog mesta.

            Ova ulaganja nisu mala i može se reći da Grad Pančeva sada zaista ima partnerski odnos sa naseljenim mestima.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…