All for Joomla All for Webmasters

U MESNOJ ZAJEDNICI RADI PUNKT ZA PRIJAVU ZA MESEČNE KARTE: Prijavite se za besplatan prevoz

13 April 2021

Pančevo je postalo jedinstvena lokalna samouprava po tome što je obezbedilo potpuno besplatan javni prevoz na teritoriji svog grada za sve penzionere, trudnice i porodilje, ali i ostale ranjive kategorije stanovništva. To znači da će Grad iz budžeta subvencionisati te kategorije stanovništva prevozniku “Pantransport“

            Da bi se ovo i sprovelo u delo prvo je bilo potrebno da Skupština grada izmeni Odluku o ostvarivanju prava na povlašćeni prevoz određenih kategorija građana. Suština izmene ove odluke jeste da prevoz svih penzionera, trudnica i porodilja sa teritorije Grada Pančeva ubuduće bude u potpunosti regresiran od strane Grada i da svi penzioneri, trudnice i porodilje imaju regresirane godišnje karte u iznosu od 100 odsto od strane lokalne samouprave.

            Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da to znači da svi penzioneri, bez obzira na visinu primanja, načina sticanja penzionerskog statusa i godina života, trudnice i porodilje od sada imaju pravo na besplatan javni prevoz.

            - Pančevo je odgovorna lokalna samouprava prema osetljivim kategorijama stanovništva i ovom Odlukom je to konkretno i pokazano, kaže Stevanović.

            On podseća da je Pančevo prošle godine kroz projekat javno-privatnog partnerstva dobilo najbolji javni prevoz u Srbiji.

            - Građani se prevoze čistim autobusima, novim, po poslednjim ekološkim normama. A ono što je još važnije i što je i iniciralo izmenu ove Odluke jeste da ostvarujemo i velike uštede uvođenjem privatnog partnera u posao. Zbog tih ušteda mi sada izmenom ove Odluke želimo da određene kategorije stanovništva, a koje plaćaju jedan mali deo godišnje karte za povlašćeni prevoz putnika, u potpunosti da prebacimo na Grad Pančevo, kaže gradonačelnik Stevanović.

            Na teritoriji Pančeva živi 28.000 penzionera i ova Odluka lokalnih vlasti je od velikog značaja za njih. Oni će moći besplatno da se prevozi na svim gradskim linijama po gradu i naseljenim mestima na teritoriji Pančeva.

            Svi penzioneri, trudnice i porodilje mogu do 1. maja 2021. godine da koriste svoje stare godišnje karte za autobuski prevoz, kako bi se izbegle gužve, uzimajući u obzir poštovanje preventivnih epidemioloških mera u uslovima pandemije koronavirusa . Od 1. maja potrebno je da se, uz podnošenje potrebne dokumentacije, pribave nove godišnje elektronske karte kod javnog prevoznika “Pantrasport“ na šalterima Glavne autobuske stanice ili na punktovima koje Grad obezbedi. Penzioneri, trudnice i porodilje neće imati nikakve troškove, jer sve naknade regresiraće u celosti Grad Pančevo.

            Kako se ne bi pogoršala epidemiološka situacija u vidu stvaranja gužvi i redova zbog izdavanja godišnjih karata za prevoz odlučeno je da se i Mesne zajednice u naseljenim mestima uključe kao pomoć gradu i “Pantransportu“ pri obradi podataka potrebnih za izdavanje povlašćenih godišnjih karata. Radno vreme Mesne zajednice u Starčevu je 8-15 sati svakog radnog dana, a broj telefona za sve informacije je 631-144.

V.J-P/P.A.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…