All for Joomla All for Webmasters

Košarka: Nastavljeno s treninzima

17 June 2020
(0 glasova)

Košarkaši Borca odigrali su svoju poslednju prvenstvenu utakmicu mlađih pionira 15 marta, baš kada je sport u Srbiji stao i kada su prekinute  sve sportske aktivnosti.

Nakon dva meseca doneta je odluka Vlade Srbije da od 29. aprila mogu nastaviti treninzi na otvorenim terenima ali pod određenim uslovima - da se pre treninga izmeri temperatura svakom igraču, da se dezinfikuju ruke i rekviziti pre i posle treninga alkoholom od 70 posto, da se treninzi izvode u manjim grupama i da  rastojanje između igrača bude najmanje dva metra i to bez kontakta.

            Starčevački košarkaši nakon ove odluke sačekali su još dve nedelje i 17. maja, počeli da treniraju pod  navedenim uslovima. Što se tiče nastavka sezone, na adresu kluba je stiglo saopštenje KSS-a, sa pitanjem da li se želi da se nastavi takmičenje kad se steknu bezbedni uslovi zbog virusa, a to je najverovatnije avgust mesec. Uprava starčevačkog kluba je pristala na nastavak prvenstva ako situacija bude normalizovana a Starčevcima je ovo inače bila i najuspešnija sezona okrunjena prolaskom dve selekcije u plej-of (kadeti i mlađi pioniri). Za sada, što se tiče nastavka takmičenja, KSS još uvek nije doneo odluku za mlađe kategorije, U međuvremenu, igrači KK-a Borac vredno treniraju i nadaju se nastavku lige.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…