All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Da se kulturne manifestacije među Starčevcima primaju sa lakoćom, dokazao je nov festival posvećen knjizi, čitanju i, pre svega, čitaocima

Dečiji ansambli KUD-a “Neolit“ su se, 14. aprila, predstavili na 58. opštinskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva  u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančevo.

Izložba akvarela čiji je autor Vlada Zorić otvorena je u četvrtak, 28. marta, u Galeriji “Boem“. Ovaj umetnik rođen je 1950. godine u Beogradu. Diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 Monodrama pod nazivom “Ima jedna zemlja“, po knjizi Bojana LJubenovića, a u režiji i izvedbi Jovice Jašina, glumca koji je već nekoliko puta do sada uveseljavao i zasmejavao starčevačku pozorišnu publiku odigrana je u četvrtak, 18. aprila, u starčevačkom Domu kulture. 

Radovi na renoviranju Male sale Doma kulture “29. novembar“ počeli su u nedelju, 21. aprila.

Izložba slika autorke Marije Aleksić u uvek dobro posećenoj Galeriji “Boem“, upriličena je u petak, 19. aprila.

USR “Nadel“ organizovalo je  akciju košenja trave i uređivanje prostora na “valjari“. Zoran Vasiljković predsednik ovog udruženja kaže: - Ovo je jedna od redovnih akcija košenja i  održavanje prostora o kome brine Udruženje sportskih ribolovaca.

Sat za Planetu

Izviđači iz Starčeva, drugu godinu za redom, priključili su globalnoj ekološkoj akciji “Sat za našu planetu“. Ova akcija se tradicionalno održava svake poslednje subote marta meseca, već 11 godina. Gašenjem ulične rasvete na Trgu neolita u periodu od 20:30 do 21:30, Starčevo se tako ponovo našlo među više hiljada svetskih gradova u kojoj je ova aktivnost obeležena.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…