All for Joomla All for Webmasters

ODBOJKA: Boran na kraju treći

10 maj 2017
(0 glasova)

U trci za prvenstvene bodove odbojkaši starčevačkog Borca savladali su na domaćem terenu ekipu Toplički vitezovi iz Kuršumlije sa rezultatom 3:0 (25:13; 25:19 i 25:20).

 

Bila je to utakmica u kojoj se pobednik znao i pre njenog početka, a nepisano pravilo u sportu da je najteže dobiti unapred dobijene mečeve, ovoga puta nije važilo. I pored toga što je bilo teško pronaći motivaciju, Davor Milošević i njegovi drugovi, iako su igrali sa pola gasa, lako su slomili otpor - ako ga je uopšte i bilo - simpatičnih gostiju iz Kuršumlije. Bojan Poznić, Stefan Vladisavljev, Vladimir Knežević, Nemanja Miletić, Ivan Bulić, Saša Rajković, Marko Sinđelić, Aleksandar Gavrilov, Rado Spasojević i Milan Zindović, predstavljaju ozbiljan tim, koji bar po imenima može da bude konkurentan i u Superligi, pa Toplički vitezovi nisu imali nimalo nade u bolji ishod. Ruku na srce, ekipa iz Kuršumlije kao da je zalutala u ovaj rang takmičenja. U ovom duelu je mladi Vladimir Luković dobio šansu da provede više vremena na terenu i on ju je na najbolji način iskoristio. U drugom setu, na meč-lopti, as-servisom doneo je vođstvo Borcu od 2:0.

- Tim iz Kuršumlije je poslednji na tabeli, odavno je ispao iz lige, pa nam je glavni problem bila motivacija. Od početka sezone želeli smo vrh tabele, bili smo čak i u igri za plasman u elitu, ali pretrpeli smo poraze od glavnih konkurenata - rekao je trener starčevačkog prvoligaša Dušan Jović.

U poslednjem kolu Borac je gostovao u Kosovskoj Mitrovici istoimenom ligašu i direktnom konkurentu za plasman na treće mesto. Ovaj meč Borac je dobio sa rezultatom 3:0 (25:20; 25:22 i 25:23) i tako sezonu 2016/17. završio na trećem mestu Prve lige Srbije.

 Konačni poredak:

  1. MLADI RADNIK
  2. SPARTAK (Su)
  3. BORAC (St)
  4. KOSOVSKA MITROVICA
  5. VA-014 GORENJE
  6. SMEDEREVO CARINA
  7. VGSK
  8. ŽELEZNIČAR (Bg)
  9. FUTOG
  10. JAGODINA
  11. FAP LIVNICA
  12. TOPLIČKI VITEZOVI

Ekipa Mladi Radnik iz Požarevca osvojila je titulu prvaka Prve lige i stekla pravo takmičenja u Superligi Srbije u takmičarskoj 2017/2018. godini. Spartak iz Subotice igraće mečeve baraža za viši rang.

Ekipe FAP Livnica iz Prijepolja i  Toplički vitezovi iz Kuršumlije igraće u narednoj sezoni u Prvoj B ligi.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…