All for Joomla All for Webmasters

Prvaci i predškolci u poseti školskoj biblioteci

10 maj 2017
(0 glasova)

U mesecu martu, školsku biblioteku posetili su učenici 1/2 i predškolci. Upoznavanje sa školskom bibliotekom predškolci su doživeli sa velikom radošću prepoznajući knjige koje su im za laku noć čitali njihovi roditelji, bake i deke.

Svi su sa oduševljenjem prelistavali knjige, komentarisali i pokazivali sadržaje jedni drugima. U razgovoru sa bibliotekarkom aktivno su učestvovali iznoseći da znaju pravila koja treba da poštuju u biblioteci i kada iznajmljuju knjige. Otišli su uz obećanje da će dolaziti i pozajmljivati knjige i čuvati ih da bi i druga deca mogla da uživaju u njima i koje će obeležiti njihovo detinjstvo.

Dana  30. marta, vaspitačica Daniela Jajić održala je ugledni čas na temu Insekti - pčele. Cilj časa je razvijanje saznanja deci i o životinjskim vrstama i pojavama u neposrednoj okolini, razvijanje dečije radoznalosti u kontaktu sa očiglednim sredstvima (plakati, odelo za pčelara, košnica, med), podsticati decu da uočavaju i tumače pojave nastale u neposrednoj okolini. Deca, kao i svi prisutni, uživali su u dekustaciji pčelinjih proizvoda.

U našoj školi i u ovom polugodištu nastavljene su akcije “Čep za hendikep“, kao i akcija prikupljanja staklene ambalaže. Vredni učenici 4/1 i 4/2 kao i njihove učiteljice, vredno su sakupljali čepove.

Na matematičkom takmičenju “Misliša 2017“, naši učenici postigli su izuzetne rezultate: Ognjen Škrbić, 6/1, prvo mesto,  Aleksandar Milanović 6/2 drugo mesto a Dušan Krstić, 4/3, je pohvaljen.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana dečije knjige u mesecu aprilu, učenice 4/2 - Lana Mojsilović i Jovana Đurišić, školsku biblioteku su obogatile sa 15 lektira. Zahvaljujemo se i Nebojši i Dušanki Ludajić iz Pančeva koji su velikim brojem knjiga (111) darivali školsku biblioteku.  Dana 5. aprila, u holu škole održan je javni čas o Francuskoj.

Čas su pripremili učenici zajedno sa nastavnicom francuskog jezika Aleksandrom Panajotović, nastavnicom geografije Zorkom Bjelić i nastavnicom istorije Zorkom Milenković. Prisutni su usvojili znanja o Francuskoj preko zanimljivih činjenica vezanih za geografske, istorijske i jezičke činjenice i uticaju Francuske na mnoge evropske države i narode.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…