All for Joomla All for Webmasters

NAJAVA ZA NAREDNU GREJNU SEZONU: Gas dostupan Starčevcima

10 maj 2017
(0 glasova)

Pogodnosti korišćenja prirodnog  gasa kao čistog energenta koji ima višestruku namenu, dovoljan su razlog velikog interesovanja stanovništva i privrednih subjekata za njegovo korišćenje. 

Prirodni gas energent koji štiti okolinu, jednostavan je za korišćenje, ekonomičan, uvek na raspolaganju,  bezbedan i pouzdan, ne čudi interesovanje velikog broja žitelja Starčeva za dalju gasifikaciju. U prostorijama Mesne zajednice Starčevo održan je sastanak predstavnika kompanije MT “Gastel“ sa zainteresovanima za uvođenje prirodnog  gasa u svoja domaćinstva.

            Petar Andrejić, član Skupštine MZ Starčevo, istakao je da je Ugovor o gasifikaciji južnih naselja, Starčeva, Omoljice i Ivanova i dalje na snazi. Mesne zajednice potpisale su ugovor sa “Telefonijom“ 2007. godine, a Aneksom ugovora prenete su obaveze na pravnog naslednika, kompaniju MT “Gastel“.

            -Zagarantovana cena priključka gasa treba da  iznosi najviše do 1.000 eura (uključujući PDV), uz mogućnost plaćanja na rate (do 60 meseci), a distributer gasa, MT “Gastel“,  uplaćivaće mesnim zajednicama 10% od svoje marže, što je u skladu sa odredbama ugovora - istako je Petar Andrejić.

            Boban Stanojlović, direktor  MT “Gastela“,  upoznao žitelje Starčeva, sa aktuelnim radovima.

            - Za gasovodnu mrežu u Starčevu dobili smo sve potrebne dozvole. Očekivani završetak radova je do kraja leta ove godine,  što znači da je izvesno da Starčevo dobije gas do početka grejne sezone. Paralelno sa ovim, biće izvođeni radovi na završetku mreže u Omoljici i omogućavanje puštanja gasa tokom zime. Ivanovo je planirano za sledeću grejnu sezonu - rekao je Boban Stanojlović.

            O velikom interesovanju naših sugrađana za uvođenje gasa u privatna domaćinstva, najbolje govori činjenica da je tokom sastanka sa predstavnikom kompanije MT “Gastel“ bilo dosta konstruktivnih pitanja. Jedno od najvažnijih svakako je cena gasa,  koja će biti definisana i odobrena od strane Agencije za energetiku. Interesovanje za priključivanje na gasovodnu mrežu iskazao je i Saša Tasić, direktor škole u Starčevu. Korišćenjem gasa kao energenta za  školu i vrtić,  značajno bi se pojednostavio proces  i smanjili troškovi grejanja. Na ovom sastanku izašli su i sa predlogom da se u proces gasifikacije uključe i radno-poslovne zone, koje se razvijaju  a nisu bile predviđene projektnom dokumentacijom. Imajući u vidu odličan rezultat dinamike radova kao i činjenicu da kompanija MT “Gastel“ znanjem, iskustvom i najsavremenijom mehanizacijom kao i primenom savremenih tehnologija i standarda u izgradnji, kako gasovodnih objekata tako i transporta i distribucije stvara odlične uslove za brz i uspešan nastavak gasifikacije na čitavoj teritoriji južnog dela Pančeva.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…