All for Joomla All for Webmasters

KULTURA

Andrija (1893-1977.), sin Ivana i Roze, pred sam Prvi svetski rat ženi se Magdalenom rođ. Špelić (1893-1935.).

Eto, dočekasmo i to -  fudbalska reprezentacija se nakon podužeg posta plasirala na jedan veliki događaj. I to, ni manje ni više, nego na Mundijal u bratskoj Rusiji.

Kako se zoveš?

- Ranko Ognjenović.

Kako te zovu?

- Nale.

Ove godine se obeležava tačno jedan vek od izbijanja Oktobarske revolucije, velikog i značajnog istorijskog događaja čije posledice traju i do današnjih dana.

Tijana Stamenković je rođena 2003. godine. Učenik je OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ a paralelno pohađa šestu godinu Muzičke škole “Jovan Bandur“, smer violina.

Svemir kao neiscrpna tema okupila je u prostorijama KKK osobe različitih starosnih kategorija koji su želeli da saznaju nešto više o ovoj temi.

Zanimljivo predavanje o tome kako su se naši preci nekada školovali, u organizaciji Udruženja “Pagus“, održano je u petak, 17. novembra u prostorijama Kreativnog kulturnog kluba.

Izložba slika Stevana Miljuša Vronskog iz Omoljice, otvorena je u četvrtak, 9. novembra, u Galeriji “Boem“. 

Tradicionalna manifestacija “Starčevačka tamburica“ jedan je od najznačajnijih događaja ovog tipa u Vojvodini ali i šire, sa trajanjem sada od već 17. godina.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…