All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Ovih dana svuda odjekuju priče o vršnjačkom nasilju. Čini se da više nema škole u kojoj se nije dogodio neki oblik nasilja među decom.

Dugo se smatralo da je vitamin F, pored vitamina E, tradicionalni vitamin za bolju reproduktivnost, ali se već duže vreme ne govori o ovom vitaminu.

“Izviđački stroj  2017“ održan je u Valjevu, 11. novembra. Tom prilikom uručena su priznanja najboljim izviđačkim jedinicama: “Odred orlova“, “Četa orlova“ i pojedincima -  “Izviđač orao“.

Udruženje “Pagus“ koje je osnovano sa idejom razvoja turizma na osnovu postojećeg kulturnog nasleđa, tokom jeseni je u okviru projekta “Kulturne staze Banatske vojne granice“ započelo sa obeležavanjem nove turističke rute.

Društvo pčelara iz Starčeva organizovalo je predavanje pod nazivom “Mere agrarne i ruralne politike u Srbiji i deklaracija o GMO“, u sredu, 22. novembra, u Svečanoj sali MZ Starčevo.

U sklopu izvršnih organa Saveza izviđača Srbije postoji osam timova koji rade na ostvarenju misije izviđača i unapređenju programa koji sprovodi Savez. Jedan od njih.

Učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima obeležili su 230 godina od rođenja reformatora našeg jezika Vuka  Karadžića, čije ime škola sa ponosom nosi.

U Maloj sali Doma kulture u Starčevu, drugog novembarskog četvrtka, u organizaciji Mesne zajednice Starčevo, Doma kulture, Crvenog krsta, Zavičajnog udruženja “Stari Ras“, a ponajpre zahvaljujući našoj sugrađanki Vesni Dragojerac, koja se ovim poslom bavi više godina, organizovano je   poučno i profesionalno predavanje o transplataciji organa i problemima sa kojima se susrećemo u ovoj oblasti medicine.

Organizacija Crvenog krsta Pančevo dobila je iz Pokrajinskih robnih rezervi dvadesetak paketa neophodnih životnih namirnica.

Gasifikacija Starčeva još nije u potpunosti završena. Iako se očekivalo da će do zime ovaj posao biti gotov, rokovi su produženi zbog činjenice da je tek nedavno određena lokacija za izgradnju merno-regulacione stanice.

Ekipe “Elektrovojvodine“ izvele su u toku prošlog meseca, 15-18. novembra, obimnu akciju seče granja iznad visokonaponske i niskonaponske mreže u našem mestu.

Sednica Skupštine Mesne zajednice Starčevo  održana je u ponedeljak, 30. oktobra. Prisutni na sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Dalibor Adamov, Goran Stojanović, Zorica Kalićanin, Miroslav Kužet, Brankica Dragojerac, Jova Bajer, Mićo Jakovljević i Anton Deninger, kao članovi Skuštine, kao i predsednik i zamenik predsednika Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo Vesna Radosavljević i Željko Terzić, i gradski odbornik Vitomir Filipović.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…