All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

06 decembar 2017
(0 glasova)

Tijana Stamenković je rođena 2003. godine. Učenik je OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“ a paralelno pohađa šestu godinu Muzičke škole “Jovan Bandur“, smer violina.

Učesnik je na svim školskim priredbama a takođe je redovan učesnik na koncertima starčevačkog KUD-a “Neolit“ i KUD-a “Gaj“ iz Gaja, sa tačkama solo pevanja.

Tijana je muziku zavolela pod uticajem oca koji svira više instrumenata a i u njihovoj kući se stalno svira. Prvi instrument koji je svirala bila je frula. Kada je  imala sedam godina, otvorila je koncert “Abraševića“ upravo tačkom na fruli. Kasnije je, na inicijativu kućne prijateljice, počela da svira violinu a roditelji su odlučili da je upišu u muzičku školu. Više puta je učestvovala na takmičenjima etno pevanja.  Pobedila je na opštinskom takmičenju a kasnije se plasirala na zonsko takmičenje, da bi učestvovala na revijalnom festivalu etno pevanja u Vrbasu.

Redovno nastupa sa pevačkom tačkom na koncertima KUD-a “Neolit“  a sa KUD-om “Gaj“ je nastupala uživo u jutarnjem programu televizije “Pink“ pa su usledili pozivi i za dalja gostovanja.

 Pored svih muzičkih obaveza voli jahanje i svaki slobodni trenutak provodi na očevoj ergeli konja. Odličan je učenik a svojim vršnjacima i generacijama koje dolaza poručuje da se posvete stvarima koje vole, pa makar ih bilo i više a rezultati će se pokazati samo ako iskreno volite ono što radite.

Goran Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…