All for Joomla All for Webmasters

VUKOVAC – RADOVI UČENIKA OŠ “VUK ST. KARADŽIĆ”

10 October 2021
(0 glasova)

Doživljaj sa raspusta

            Raspust je vreme kada se svi opustimo, uživamo i uvek po nešto novo naučimo i doživimo.

            Jednog toplog  i sunčanog dana otišli smo na Ponjavicu da se oprobamo  u veslanju. Nikada  do tada nisam uzeo veslo u svoje ruke. Ujak je bio sa mnom. Čamac je prelep. Stajao je usidren između trske. Pomalo me je obuzela trema, ali sam ušao u čamac i krenuli smo na moju prvu plovidbu. Ponjavica je prelepa. Topla stajaća voda oivičena trskom i vrbama. Mnoštvo lokvanja, ptica i prelepi pitomi labudovi krase taj Park prirode. Pomislio sam da sanjam. Bilo je nestvarno. Osetio sam lepotu prirode i čari vode.

            Ovaj doživljaj ću uvek pamtiti i od tada rado odlazim na to mesto.

David Perak 6/3

 

            Letnji raspust, kao i svako dete tako ga i ja volim i veoma mu se radujem.

            Veoma je teško izdvojiti neki doživljaj koji ću pamtiti, jer ih ima mnogo, ali meni najznačajniji je godišnji odmor sa mojom porodicom. Sa mojom mamom, tatom, bratom i sestrom. Ovog leta smo bili u Grčkoj, u mestu Kalitea, koje je veoma lepo. Mama i tata  su se trudili da nam ispune svaku  želju, a imali smo ih puno. Najviše mi se svideo luna park. Svaki deo sam isprobao i njihove palačinke su mi se dopale jer su drugačije i veoma ukusne. Nešto što ću pamtiti kada je talas preklopio mog brata, koji se mnogo uplašio.

            Volim letnji raspust i svaki dan mi je bio zanimljiv, ali najviše volim dane koje sam proveo sa porodicom.

Lazar Slavković 6/3

 

            Izdvojio bih jedna dan, a to je moj polazak na vikendicu na Drinu.

            Sve je to počelo od jutra kada su me probudili rani Sunčevi zraci. Ugledao sam spakovane kofere i kola spremna za put, zajedno sa našim psom Lakijem. Krenuli smo na naše duže putovanje. Međutim, gledajući kroz prozor, putovanju je ubrzo došao kraj. Stigli smo. Naš odmor  je počeo. Sedeli smo na terasi koja je odmah bila pored Drine. Ugledali smo srnu sa druge strane obale gde je bila šuma. Naš pas Laki je uskočio u vodu i počeo da pliva. Tata i ja smo odmah uskočili za njim. Kada smo preplivali, Laki je ušao  u šumu. On je već jurio srne, ali ubrzo se vratio. U tom trenutku, mama je otrčala po komšije i zatražila da nas doveze čamcem do vikendice. Kada smo došli Laki je potrčao kod mame i sklupčao se između njenih nogu, verovatno zato što mu je bilo hladno. Seli smo opet na terasu i razgovarali kako je on bez ikakvog straha krenuo u avanturu.

            Ovaj raspust mi je bio jedan od lepših. Vreme porvedeno sa porodicom će mi zauvek ostati u pamćenju.

Veljko Luković 6/3

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…