All for Joomla All for Webmasters

Pčelarstvo: 19 + 9 godina!

18 avgust 2019

Društvo pčelara “Starčevo“ organizuje 19. po redu izložbu pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo i 9. po redu manifestaciju “Druženje južnobanatskih pčelara“.

Ponosni smo na manifestaciju i na izložbe koje organizujemo. U programu učestvuju predstavnici pčelarskih saveza Srbije (SPOS) i vojvodine (SPOV) i predstavnici južnobanastakih  pčelara. U goste nam dolaze i predstavnici pčelari iz Arilja. U programu je predvi|ena izložba, diskusije o aktuelnostima u savezima i tekuća pitanja. Doček gostiju je 30. jula u 17 časova  na Trgu neolita gde se i održava izložba. U 18 časova u Maloj sali Doma kulture predtaviće nam se predstavnici saveza,  društava i domaćini. Teme o kojima će se govoriti su - aktuelnost u pčelarstvu, proizvodnja matica i otkup meda.

            Mnogo je tema koje su aktuelne za pčelare. To su - vremenske prilike, trovanje pčela i dalji rad sa pčelama. Znamo da je pčela ugrožena. Upotreba hemijskih sredstava o poljoprivredi dovelo je pčelu u veliku opasnost. Svedoci smo svakodnevnih uginuća pčelinjih zajednica i nekontrolisanog i nestručnog prskanje poljoprivrednih kultura. Nezamenjiv oprašivač u prirodi je pčela... Prisustvo pčela rezultuje većim prinosima u poljoprivredi i do 50%. Naša dužnost je da stalnim apelom i molbom zaštitimo ljudsku populaciju i pčele. To ćemo pričati i na našoj manifestaciji. Želimo da mediji učestvuju u našem radu. Velika je ova tema. Što pre se bude ozbiljno shvatilo naše upozorenje, biće bolje za sve.

            Mi, pčelari Starčeva, ponosni smo. Deveta manifestacija je uspeh pčelara. Priznanja koja imamo  obavezuju nas. Ognjena Marija je praznik svih pčelara DP-a “Starčevo“. Toga dana pokazaćemo naše gostoprimstvo i rezulate našeg rada. Gostima želimo ugodan boravak u našem mestu.  Pozivamo sve da nam se pridruže, izložićemo kvalitetne pčelinje proizvode. 

            Želimo vam srećan praznik i lepe “Dane druženja“!

za Društvo pčelara “Starčevo“

Kosta Aća

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…