All for Joomla All for Webmasters

ŠKOLICA SPORTA

04 mart 2017
(0 glasova)

Školica sporta “Skočica“ počela je sa radom krajem prošle godine. Treninzi se odvijaju u džudo sali Sportske akademije “Jočić“ i to ponedeljkom i sredom, od 17 do 18 časova.Fizičke aktivnosti na treninzima, prilagođene su deci uzrasta od tri do deset godina.

Trenutno je aktivna jedna grupa sa decom uzrasta od tri do 6 godina ali je u planu u zavisnosti od interesovanja pokrenuti i grupu uzrasta od sedam do 10 godina. Treninzi se odigravaju u vidu poligona, pokretnih igara sa i bez muzike kako bi deca ovladala osnovnim fizičkim aktivnostima. U radu se koriste razni rekviziti (lopte, čunjevi, prepone, obručevi...) kako bi upotpunili potrebe dece. Vežbanjem se omogućava svestrani razvoj motorike i koordinacije pokreta, psihofizička zrelost, razvijanje saradnje i kooperacije sa drugarima, sticanje navike redovnog vežbanja, discipline, razvija se timski duh i osećaj odgovornosti, razvijaju se mišići svih mišićnih grupa koje utiču na razvoj čitavog organizma.

- Osnovna ideja ove školice je da izvučemo decu iz kuće, odvojimo ih od televizora, kompjutera, telefona i tableta, da ih motivišemo da se igraju i druže i tako utiču na celokupan razvoj svog organizma. Poznata je stvar da su nam deca sve manje aktivna, a nama je želja da deca dođu na trening, da se druže sa drugarima, da se igraju i lepo i korisno zabave. Cilj nam je da im razvijemo motorička znanja, da ih naučimo onovama svih sportova kako bi kasnije u životu odlučili čime bi želeli da se bave kao i da preventivno utičemo na razne deformitete koji se sve češće javljaju - kaže za SN Ivana Terzić, pokretač “Skočice“.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…