All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Panta, ili Pantelejmon Milićev, kako mu je puno ime i prezime, rođen je 1934. godine u Starčevu kao treće, najmlađe dete u porodici. NJegovi preci, dokle mu seže sećanje i priče najbližih mu, živeli su u Starčevu od davnina.

“ EKOLOŠKA AKCIJA TRAJE > Mesna zajednica Starčevo nastavila je stalnu akciju prikupljanja reciklažnog materijala (plastični zatvarači - čepovi) u sklopu zajedničke akcije “Čepom do osmeha“.

            O familijama Radočaj sam u nekoliko navrata već pisao, ali u svakom slučaju neke stvari treba ponoviti. Takođe, treba napomenuti da je iz različitih grana bilo, a ima ih i sada, osoba s posebnim talentima za pojedine umetnosti ili pak sklonosti.

Orijentiring na Kosmaju

            Državno školsko prvenstvo u orijentiringu održano je, 20. maja, na Kosmaju. Našu školu predstavljalo je osam takmičara ( po četiri devojčice i dečaka), u kategoriji uzrasta do 14 godina. Svi su uspešno prošli celu staziu koja je bila dosta zahtevna. Prolazno vreme je bilo prosečno, što je uspeh za naše takmičare - amatere. Učenici su sa vaspitačicom Danijelom Jajić proveli ugodan dan na šumovitom Kosmaju i pritom obišli manastir Tresije.

            Srpska pravoslavna crkva u Starčevu stala je sa radovima na novom hramu posvećenom Ognjenoj Mariji koja je zajedno sa sv. Pantelejmonom zaštitnik našeg mesta. Hram se gradi dobrovoljnim sredstvima priložnika. Zidarsko-betonerski radovi su u odmakloj fazi i očekivali smo da će u toku jeseni hram biti pokriven.

Čini se da smo konačno dobili i kvalitet i kvantitet u javnom prevozu. Uvođenjem linije broj 8 ispravljena je i istorijska nepravda u pogledu korišćenja okretnice kao poslednje stanice i svojevrsnog statusnog simbol

Glasnik Udruženja građana
Kreativni kulturni klub
Informator MZ Starčevo

Osnivač & dizajn
Petar Andrejić

Uređuje Redakcijski kolegijum:

Petar Andrejić (glavni i odgovorni urednik), Jordan Filipović, Goran Milošević, Violeta Jovanov - Peštanac,  Predrag Stanković, Jelena Jovanović; Dalibor Mergel, Maja Kuzmanov (kultura, mladi), Petar Orešković (sport), protojerej Zoran Maletić (crkva), Darko Ješić (poljoprivreda)

Tehnički sekretar
Emilija Ivošević

Dopisnik
Vinko Rukavina (Zagreb)

Foto
Goran Milošević

Adresa
Moše Pijade 12, Starčevo 26232

Web:
www.starcevo.org.rs

Telefoni
013/631-144 (tel/faks), mobilni: 063/565-752

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

STARČEVAČKE novine prvi put su izašle juna 1994. godine.

Upisane su u Registar štampanih medija pod brojem: NV000434 CIP - Katalogizacija u publikaciji NBS, Beograd 352(497,113)

Page 4 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…