All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Apel za donacije

03 July 2022

            Srpska pravoslavna crkva u Starčevu stala je sa radovima na novom hramu posvećenom Ognjenoj Mariji koja je zajedno sa sv. Pantelejmonom zaštitnik našeg mesta. Hram se gradi dobrovoljnim sredstvima priložnika. Zidarsko-betonerski radovi su u odmakloj fazi i očekivali smo da će u toku jeseni hram biti pokriven.

Usled nedostatka sredstava i veoma lošeg priliva priloga, napravljena je pauza sa radovima.  Vidimo koliko je urađeno, a manje od pola vrednosti radova je do sada isplaćeno. Dajte svoj prilog za gradnju, ne možemo očekivati da izvođač sam kreditira sve radove. Bogu pozajmite. Bog dužan nikom ne ostaje. Vratiće nam Gospod u svojim dobrima, a Ognjena Marija će biti naša molitvenica pred Svevišnjim Tvorcem.  Nastavak radova zavisi od svih nas, nemojmo dozvoliti da još jednu zimu hram bude otkriven i da do sada urađeno propada zbog naše nebrige.  Samo zahvaljujući vašim prilozima planirani radovi mogu da se realizuju. Svoje priloge možete uplatiti na žiro-račun: Srpska pravoslavna crkvena opština Starčevo, br. ž.rač. 325-9500600037013-76, sa naznakom   za gradnju hrama Ognjene Marije. Uplate u gotovini kod starešine  hrama protojereja Zorana Maletića, sekretara c.o. jereja Nedeljka Sančanina i u crkvenoj prodavnici. Svim priložnicima unapred hvala. Neka vam Gospod za vaš prilog mnogostruko vrati u zdravlju, miru i napretku. Izgradimo molitveni dom, mesto iz koga se uzdiže molitva Gospodu.                         

Protojerej Zoran Maletić

Tel. 066/888-22-45

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…