All for Joomla All for Webmasters

FUDBAL: Dobar start Borca u novoj sezoni

10 October 2021

Fudbaletri Borca u novoj sezoni u prvih šest kola zabeležili tri pobede i tri nerešena rezultata

Vojvoda Stepa:

Crvena zvezda - Borac 3:3;                                   

Starčevo:

Borac - Vojvodina (Perlez) 1:0; Bela Crkva:

BAK - Borac 1:1;

Starčevo:

Borac - Proleter (B.K.)  2:0;

Vlajkovac:

Jedinstvo - Borac 3:4;

Starčevo:

Borac - Polet (Idvor) 1:1.

 

U prvom kolu nove sezone ekipa Borca je gostovala u Vojvodi Stepi ekipi Crvene zvezde. Odigrana je jedna izuzetno zanimljiva i dramatična utakmica u kojoj su gostujući igrači igrali veoma dobro 70 minuta, a potom dozvolili da domaćin u poslednjih 20 minuta stigne do nerešenog rezultata. U 28.  minutu Borac je postigao prvi pogodak na utakmici, strelac je Gigović. U 34. minutu opravdano je dosuđen kazneni udarac za gostujuću ekipu, a siguran sa jedanaest metara bio je Đukić. U 59. minutu rezultat je 0:3, a strelac je Luka Simonović. Pored ubedljivog vođstva Borac propušta još nekoliko  veoma povoljnih prilika, a u  78. minutu, nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca za Zvezdu, domaći tim smanjuje rezultat na 1:3. U 87. minutu domaćin stiže i do drugog gola, a u U 94. jedan igrač Zvezde direktno iz kornera postiže i treći pogodak za konačnih 3:3. 

            U 2. kolu Borac  je na svom terenu ugostio ekipu  Vojvodine iz Perleza. Odigrana je izuzetno tvrda utakmica u kojoj su i gosti imali svoje prilike za pogodak ali ih nisu iskoristili. Borac je takođe propustio nekoliko izuzetnih prilika za pogodak. Utakmica je  završena rezultatom 1:0, a strelac je u 51.  minutu, evrogolom, Pavle Petrović, koji je volejom sa nekih 20 metara iskosa sa leve strane uspeo da savlada protivničkog golmana i tako Borcu donese tri vredna boda.

            U trećem kolu ekipa iz Starčeva  gostovala je BAK-u u Beloj Crkvi. Od samog starta utakmice gostujući tim je imao inicijativu. Posle dve propuštene prilike za pogodak Borac dolazi do prednosti u 20. minutu, a strelac je Pavle Petrović, koji je veoma precizno šutirao iskosa sa leve strane i domaći golman je bio nemoćan. U 36. minutu, posle kornera BAK stiže do izjednačenja što je bio rezultat poluvremena.U drugom poluvremenu gostujuća ekipa nastavlja u istom ritmu, ali u 65.  minutu ostaje sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Drinića. U 72. minutu sudija utakmice iz igre isključuje i Uroša Đukića, tako da je Borac ostao sa dva igrača na terenu manje. Iako brojčano slabija gostujuća ekipa je do kraja utakmice propustila tri izuzetne prilike za pogodak i to preko Petrovića, Luke Simonovića i Vanje Vukovića, tako da se rezultat nije menjao i utakmica završena s rezultatom 1:1.

            U 4. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Proletera iz Banatskog Karlovca. U prvom poluvremenu viđena je jedna nezanimljiva utakmica sa malo šansi za pogodak. U drugom poluvremenu domaća ekipa je krenula mnogo odlučnije, a rezultat takve igre je vođstvo od 1:0 golom Bajića posle odličnog centaršuta Pavla Petrovića u 63. minutu. Do kraja utakmice Borac je propustio još nekoliko prilika za pogodak, a u 90. minutu Pavle Petrović postiže drugi pogodak za pobedu od 2:0.

            U petom kolu  Borac je gostovao u Vlajkovcu ekipi Jedinstva. Viđena je izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj je gostujuća ekipa bila bolji rival. Na samom startu utakmice već u 2. minutu Borac je poveo, a strelac je bio Gigović. U 5. minutu već je 0:2,  a strelac je Vanja Vuković. U 8. minutu Bajić sa svega pet  metara, neometan, šutira preko gola. U 21. minutu, posle kornera, Jedinstvo  smanjuje na 1:2. U 30. minutu Borac takođe posle kornera postiže pogodak za 1:3, a strelac je Bajić. U 44. minutu domaća ekipa postiže i drugi gol za 2:3, što je rezultat poluvremena. Na startu drugog dela igre u prvih deset minuta Bajić se tri puta nalazi u gol prilikama ali ni jednu ne koristi. U 80. minutu Pavle Petrović propušta još jednu šansu za Borac, kada je iskosa sa desne strane sam krenuo ka protivničkom golu i šutirao sa nekih 15 metara ali je pogodio prečku protivničkog gola. U 90. minutu Luka Simonović postiže pogodak šutem iskosa sa leve strane za 2:4. U 93. minuty dosuđen je penal za domaće koji je realizovan za konačnih 3:4.

            U 6. kolu Borac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu Poleta iz Idvora. Domaća ekipa je imala inicijativu od samog početka utakmice a najbolje prilike u prvom poluvremenu propustili su Luka Simonović, Bajić, Vanja Vuković i  Gigović tako da se na poluvreme otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu Starčevci su dodatno pojačali ritam a plod takve igre je veoma lep pogodak Uroša Đuukića u 58. minutu šutem sa nekih 22-23 metra lopta udara u donji deo prečke i završava u golu za vođstvo Borca od 1:0. U narednih 15 minuta domaćin je mogao do ubedljivijeg vođstva ali se Gigović u dva navrata nije snašao kao i Bajić. U 74. minutu gosti stižu do izjednačenja kada je jedan njihov igrač snažno šutirao sa nekih 20 metara i pogodio sam gornji levi ugao golmana  Tomića. Najbolju priliku za pobedu domaća ekipa propušta u zaustavnom vremenu a igrao se treći minut nadoknade kada je Bajić sa svega pet metara od gola šutirao glavom, neometan, a lopta udara u zemlju i odlazi preko prečke tako da je rezultat ostao 1:1.

Petar Orešković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…