All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Nova košarkaška sezona i novi izazovi

10 October 2021

Košarkaški klub Borac je, od 1. avgusta, nastavio sa treninzima sa svim selekcijama, od prvog do osmog razreda.

            Dana 10. i 11. avgusta,  organizovan je turnir u basketu za sve mlađe članove povodom “Dana druženja“, koji je uspešno realizovan, a ukupno je učestvovalo 13 ekipa. Potom, 17. avgusta, pioniri Borca, 2007. i 2008. godište, učestvovali su u  na košarkaškog turniru u Omoljici povodom manifestacije “Dani porodice“, a pored domaćina, KK-a Mladost, na ovom turniru učestvovala je i  ekipa iz Kovina, KK Radnički. Prva utakmica odigrana je između domaćcina i ekipe iz Kovina, a Omoljčani pobeđuju u ovom meču. Zatim je usledila utakmica između  Borca i Radničkog u kojoj su Starčevci laganom igrom susret priveli kraju i pobedili. Odmah nakon ove utakmice usledila je utakmica za prvo mesto sa domaćinom. I u ovom susretu Borac drži stvari u svojim rukama, pa su Starčevci tokom čitave utakmice vodili. Dešavalo se da u dva navrata domaćin priđe na par koševa razlike, međutim, igrači Borca smirenom i zrelom igrom nisu dozvolili da ih Omoljčani rezultatski ugroze. Na kraju, pioniri tgima iz Starčeva  pobeđuju sa  20 poena prednosti i osvajaju zlatnu medalju. Pored glavnog pehara u vitrine Borca odlazi i pehar za najboljeg igrača turnira, a to je Bojan Dakić.

            Potom, 23. avgusta  Borac odlazi sa dve selekcije, mlađe pioniri i pioniri, u Alibunar, da odigra uktamice protiv KK-a Budućnost. Prvo je usledio susret mlađih pionira u kome su Starčevci pobedili sa 10 poena razlike, a nakon toga odigran je susret starijih vršnjaka gde ovog puta pobedu odnosi domaćin.

            Zatim, 29. avgusta u Pančevu je odigrana prijateljska utakmica dece od 9 do 12 godina, protiv ekipe  KK-a Tamiš. Dana 7. septembra, pioniri Borca gostovali su na Novom Beogradu ekipi KK-a Beoserbona. Lepo druženje, a u utakmici je viđena jedna tvrda igra u odbrani i dosta lepih asistencija i poena.

            Košarkaši Borca naše mesto će u sezoni 2021/2022. predstavljati sa tri selekcije - mlađi pioniri i dve ekipe pionira.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…