All for Joomla All for Webmasters

BORILAČKI SPORTOVI: Džudisti osvajaju medalje

10 October 2021

Nakon letnje pauze i predstavljanja starčevačkih džudista na “Danima druženja“, polaznici “Akademije Jočić“ su krenuli u nove izazove.

            Prvo su krajem avgusta učestvovali na međunarodnom turniru u Prnjavoru i tu bili najbolji. Na ovom turniru je učestvovalo više od 400 takmičara iz devet država a Starčevci su osvojili veći broj medalja i proglašeni su za najuspešniji klub na ovom turniru. Mijat Vukosavljević i Branislav Đurić su osvojili zlatne medalje, Đorđe Maletić, Golub Strigić i Filip Spasić srebrne, a Natalija Strigić, Milan Marković i ponovo Golub Strigić, osvojili su srebrne medalje u svojim konkurencijama.   

            Nakon toga je “Akademija“ organizovala džudo-kamp na planini Goč na kome su džudisti iz Starčeva boravili sedam dana sa prijateljima iz drugih džudo klubova. Pored našeg trenera i proslavljenog reprezentativca u ovom sportu, Miroslava Jočića, na Goču su u radu sa preko 130 džudista učestvovali i treneri Slaviša Nerandžić, Gordana Filipović, Vinka Radović, LJubiša Raketić i Aleksandar Nerandžić. Deca su trenirala tri puta dnevno, družila se i uživali u čarima ove prelepe planine.  

            Sledeće tamičenje na kome su učestvovali naši džudisti je održano u Aleksincu u subotu, 4. septembra. I tamo je osvojeno pregršt medalja. Golub Strigić je ubedljivo osvojio prvo mesto. Branislav Đurić i Mijat Vukosavljević su osvojili srebrne medalje dok su treće mesto u svojim konkurencijama osvojili Đorđe Maletić, Vuk Milovanović i Sara Lukić.

            Najlepše je ipak bilo na memorijalnom džudo turniru u Sarajevu na kome su pored takmičarskog dela, Starčevci proveli predivan vikend u ovom prelepom gradu u srcu Balkana. Na ovom turniru nije osvojena ni jedna zlatna medalja ali su zato u svojim kategorijama Filip Spasić, Natalija Strigić, Bogdan Vukosavljević i Branislav Đurić osvojili srebro, a Milan Marković, Sara Lukić, Mijat Vukosavljević, Đorđe Maletić i Golub Strigić bronzu. Druženje na čuvenoj Baščaršiji nije izostalo pa je iz Sarajeva doneto mnogo lepih uspomena.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…