All for Joomla All for Webmasters

Upišite dete na folklor

10 October 2021

Septembar mesec, kao i uvek, za starčevačke folkloraše označava početak nove sezone, kao i upis novih članova kako u dečijim grupama tako i u pripremnim ansamblima

            Najmlađi uzrasti  pored osnovnih koraka uče i kordinaciju i pravilno držanje što je veoma važno u razvoju dece. Na svakoj probi tu je i korepetitor sa harmonikom, tako da deca uz muziku lakše savladavaju početne korake .

            Nakon koncerta na Trgu neolita tokom “Dana druženja“ usledila je kratka letnja pauza . Početak nove sezone je bio zakazan za 10. septembar kada su se “Neolićani“ opet okupili.  Dečiji ansambli će imati dva nastupa u septembru. Nastupaće na manifestaciji Kirvaj u Vojlovici kao i na susretu dečijih folkloraških sastava u Molu. U planu je i organizacija koncerta “Korakom tradicije“ koji se održava poslednjeg vikenda novembra .          - Kao i ranijih godina naši folkloraši će ugostiti dva gostujuća ansambla sa kojima će prirediti lep program svojoj publici, kaže Uroš Ban, prvi čovek starčevačkog KUD-a.

            Upis novih članova i dalje je u toku a svi zainteresovani mogu doći u terminima proba koje se održavaju utorkom i petkom od 18 sati u Maloj sali Doma kulture.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…