All for Joomla All for Webmasters

Srđan Jović: Fudbal se voli čitavog života

11 February 2021

            Zima je umanjila ionako u doba pandemije malobrojna sportska dešavanja u našem mestu. Ali, to ne znači da svi  sportisti miruju! Razgovarali smo sa mladim fudbalerom starčevačkog Borca, Srđanom Jovićem, o njegovim sportskim koracima i planovima za budućnost.

            Kada ste počeli da se bavite fudbalom?

            - Kao i svi klinci i ja sam od najranijeg detinjstva zavoleo loptu. Naravno, fudbal je bio najinteresantniji. Postao sam fudbaler Borca kada sam krenuo u zabavište, što znači sa  oko šest godina. U početku nas je trenirao Brka (Miroslav Žekić) koga je vrlo brzo zamenio doskorašnji prvi trener starčevačkog kluba Miljan Blazović, jer je Brka počeo da trenira devojčice.

            Da li ste od tada do sada neprekidno trenirali?

            - Nažalost, nisam. U našem klubu sam bio do sedmog razreda, kada prelazim u pančevački Dinamo. Rastanak mi je teško pao, najviše zbog trenera koji se svojski trudio za svoje igrače. U Dinamu sam igrao dve godine. Kada je počela srednja škola, okrenuo samo se učenju i sakupljanju bodova kako bi lakše upisao željeni fakultet, pa sam prekinuo fudbalsku karijeru.

            Kada ste se ponovo aktivirali?

            - Par godina nakon prestanka igranja u Dinamu nekolicina mojih drugova je počela da igra za prvi tim Borca. To mi se svidelo jer je ipak lepo igrati za svoje mesto. Moj bivši trener Miljan,  koji je tada trenirao prvi tim, pozvao me je i ja sam sa 17 godina zaigrao za prvi tim starčevačkog ligaša. U njemu sam i dalje, i drago mi je da sam tu.

            Kakva je atmosfera u klubu?

            - Mogu reći da je u timu izuzetno dobra atmosfera. Mnogi od nas se družimo i van kluba. Pomažemo klubu i u održavanju terena. Prethodne sezone je u timu bilo više Starčevaca, dok sada ima ima više igrača ”sa strane”. Prošle sezone smo promenili trenera. Sadašnji trener je Milan Todorović iz Kovina koji je nastavio da održava dobru atmosferu u klubu.

            Spremate se za novu sezonu?

            - Prošle godine smo zaigrali u Vojvođanskoj ligi i uspeli smo da obezbedimo opstanak u tom trenutno četvrtom rangu takmičenja. Pripreme nam kreću krajem januara, a liga početkom marta. Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo za početak sezone.

            Kakvi su Vaši lični planovi?

            - Meni je i dalje prvi prioritet škola. Trenutno završavam četvrtu godinu elektrotehničke škole u Pančevu, smer energetičar. Planiram da nastavim dalje školovanje ali se još nisam odlučio šta ću upisati. Fudbal volim i igraću ga i dalje i to mi je najvažnija sporedna stvar!

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…