All for Joomla All for Webmasters

"Neolićani" ponovo na sceni

11 October 2020

Nakon višemesečne pauze, što zbog raspusta, što zbog pandemije koronavirusa, starčevački folkloraši opet su na okupu. S početkom nove školske godine krenule se i probe folklora.

            - Poštujući sve mere propisane od strane Ministarstva kulture počeli smo sa radom i mnogo smo srećni jer smo dobijali puno poziva i poruka da su se naša deca uželela folkora i nastupa, kaže Uroš Ban, prvi čovek starčevačkih folkloraša.

            Da bi se stekli uslovi za održavanje proba, izvođački anasmbl, uz veliku pomoć roditelja,  organizovao je  čišćenje sale u kojoj se vežba. Urađena je i dezinfekcija prostorije i očišćena je i galerija za presvlačenje. 

            - Brojnost dečijih anasmbala je ista nakon duge pauze i to me raduje, kao i činjenica da je izvođački ansambl ponovo na okupu i što se u svim ansamblima vredno radi - ističe Uroš Ban.

            Program dečijih anasambala biće prioritet. Radi se i na starim tačkama a uporado se uvežbavaju koraci i nove tačke kako bi imali što veći broj koreografija na repertoaru.

            - Planovi koje smo imali, sada su pod velikim znakom pitanja, ali pratimo situaciju  i poštujemo  preporuke tako da se nadamo da ćemo vrlo brzo našoj publici prirediti koncert na kojem će uživati u našem programu, kaže Ban.

            Prethodne četiri godine održavani su koncerti pod nazivom “Korakom tradicije“, koji se održavao u Kultrunom centru Pančevo, poslednje subote u oktobru mesecu. “Neolićani“ su ugostili kulturno-umetnička društva koja su u samom vrhu folklornog stvaralaštva u Srbiji. Imaju veliku želju da se i ove godine koncert održi. 

            - Nadamo sa da će se situacija sa pandemijom koronavirusa brzo smiriti kako bi, ne samo mi, nego i sva ostala kulturno-umetnička društva, nastavili sa redovnim aktivnostima  i kao bi se folklor vratio na scenu širom Srbije.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…