All for Joomla All for Webmasters

INFRASTRUKTURA: Uskoro autoput Starčevo - Vinča

11 October 2020

Sastanak u vezi sa nastavkom izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Starčeva/Pančeva (sektor ”C”), održan je u četvrtak, 17. septembra.

Sastanak je održala ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sa generalnim direktorom kineske kompanije”Pauer Čajna” Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije ”Azvirt” Ahmetom Muratom Turkogluom. Mihajlovićeva je istakla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora ”B”, započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

            - Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama. Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra Beograda, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora, rekla je Mihajlović.

            Direktori ”Pauer Čajne” i ”Azvirta” istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora ”C” obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju. Sastanku su prisustvovali i direktori ”Puteva Srbije” i ”Infrastrukture železnice Srbije”, direktorka Uprave za javni dug, predstavnici JP-a ”Koridori Srbije”, kao i ekonomski savetnik u Ambasadi NR Kine u Srbiji.

(B92)

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…