All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

11 October 2020

Marija Filjin je rođena 4. marta 2004. godine. Osnovnu školu je završila u Starčevu, a trenutno je učenik Mašinske škole u Pančevu.

S obzirom na to da voli računare, odlučila je da upiše smer - tehničar za kompjutersko konstruisanjje. Jedan od Marijinih najizraženijih talenata je crtanje. Još od malih nogu je volela da drži olovku u ruci, ali se ozbiljnije bavi crtanjem tek od četvrtog razreda. NJeni radovi su često bili izloženi u učionicama i u holu starčevačke škole, a nekoliko puta je učestvovala na likovnim konkursima. Kao motivacija za radove, Mariji mogu da posluže razne stvari - muzika, video-igrice, fotografije na internetu... Naravno, ni ona nije naučila da crta preko noći. Svakog dana je crtala po nekoliko sati, trudeći se da postane bolja. Pored klasičnog crtanja uz pomoć olovke, Marija takođe voli da crta u raznim programima na računaru. NJen savet za mlađe generacije glasi: - radite ono što volite, budite istrajni u tome, i verujte u sebe!

 

Marko Stana

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…